Screenshot 2017-10-10_13-46-24

Creativitatea este un muschi de poate fi dezvoltat doar prin exercitii zilnice. Fie ca alegi o ruta diferita spre casa, intalnind astfel locuri si oameni noi, sau alegi aleatoriu un film dintr-o lista gasita pe net, toate aceste lucruri contribuie la dezvoltarea creativitatii tale. Sunt o multime de exercitii ce stimuleaza acest skill, importanta este determinarea ta de a repeta aceste jocuri in fiecare zi, timp de cateva luni. Pentru mai multe detalii despre cum iti poti stimula creativitatea prin mici exercitii zilnice, intra pe gabicomanescu.ro. Iata care sunt cele mai de succes 3 astfel de mini-antrenamente pentru minte:

7 cuvinte

Gandeste-te la un subiect anume si incearca sa scrii cat mai multe propozitii despre acel “ceva”. Poti la fel de bine sa iti impui un anumit numar de propozitii la care trebuie ajungi zilnic, insa regula spune ca trebuie sa scrii mereu propozitii de 7 cuvinte. Nici mai multe, nici mai putine! In acest fel, iti vei putea testa mintea intr-un mod constructiv.

Sa spunem ca vrei sa scrii despre un tip pe nume Marius, ce nu aude niciodata alarma de la telefon. Ti-ai propus sa scrii in prima zi 5 propozitii de 7 cuvinte, invartindu-te in jurul acestui subiect? Atunci mult spor! Noi te ajutam cu primele 2 exemple, gandeste-te tu la urmatoarele 3:

  1. Marius nu aude niciodata alarma telefonului sau.
  2. Alarma lui Marius nu il trezeste niciodata.

1 forma – 25 de desene

Deseneaza la intamplare o forma pe o coala de hartie. Sa spunem ca ai desenat o stea. Apoi trebuie sa desenezi 25 de desene in care sa incluzi intr-un mod cat se poate de natural forma respectiva. Pe masura ce zilele trec, poti sa cresti numarul de desene pe care trebuie sa le faci, plecand de la o anumita forma. Cu cat formele sunt mai grele, cu atat mai bine pentru tine.

E clar ca daca vei pleca de la un cerc, vei avea la dispozitie o multime de idei pentru a termina rapid cele 25 de desene: semafor, soare, roti zimtate etc. Ce ai zice daca ti-am propune noi o forma? Incearca sa faci 25 de desene ( Atentie, ideea este sa aiba sens) plecand de la 3 linii paralele si orizontale, incadrate intr-un patrat. Mult succes!

Contra-cronometru

Scrie pe biletele cuvinte la intamplare, apoi extrage cate unul si incearca sa scrii ( sau sa desenezi ) cat mai multe lucruri, plecand de la acel subiect. Cel mai important lucru este sa iti fixexi un timp anume, cu cat mai scurt cu atat mai bine. Faptul ca esti presat de un deadline iminent, contribuie foarte mult la modul in care poti veni rapid cu idei.

Trebuie sa vii cu cel putin 5 idei pentru fiecare subiect in parte si de fiecare data alege-ti un timp optim de 30 de secunde. La fel de bine poti sa desenezi sau sa scrii cat mai multe versuri poti, in decursul acestui timp scurt.

Iata cum, prin cateva exercitii simple reluate zilnic, iti poti imbunatati creativitatea. Nu ai nevoie decat de o foaie, un pix si cateva minute in fiecare zi, prin care sa dai curs ideilor. Cu timpul, poti creste numarul de exercitii zilnice, atat cat timpul iti permite, pentru ca imaginatia ta nu poate fi incadrata in niciun fel de limita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *