fggg

Este din ce în ce mai evident că oamenii nu pot să trăiască fără dispozitive electronice și electrocasnice în zilele noastre. Însă, deși cele mai recente apariții în lumea device-urilor smart reprezintă o sursă excelentă de divertisment și totodată o modalitate de interacțiune și socializare, acestea de cele mai multe ori sunt mult prea scumpe pentru bugetul unei persoane cu un venit mediu. Din fericire, prin simpla respectare a celor 5 sfaturi enumerate mai jos, consumatorii pot evita opțiunea împrumuturilor financiare și pot economisi bani atunci când se află în căutarea celor mai inovative gadgeturi.

Nu înlocui produse funcționale

Dacă un device electronic își face treaba fără probleme, nu ai niciun motiv să-l înlocuiești doar pentru că a apărut următorul model. Trendul de a achiziționa device-ul mai mare, mai rapid sau mai la modă este din ce în ce mai puțin rentabil, astfel că este important să te întrebi dacă într-adevăr ai nevoie de acel nou produs electrocasnic înainte de a-l achiziționa.

Cumpără la momentul potrivit

Black Friday și săptămâna imediat premergătoare Crăciunului reprezintă întotdeauna o perioadă în care poți obține oferte excelente la electronice și electrocasnice, însă oamenii pot face economii și în perioade mai puțin aglomerate ale anului. Ianuarie este o perioadă excelentă pentru achiziționarea de televizoare, în timp ce lunile martie, aprilie și septembrie sunt potrivite pentru cumpărarea de camere digitale la prețuri avantajoase. Atât PC-urile, cât și laptop-urile au tendința de a fi vândute la prețuri mai mici în primăvară, în timp ce oamenii pot găsi oferte la PC-uri și în toamnă.

Alege opțiuni mai rentabile

Majoritatea persoanelor care își caută un nou telefon mobil se orientează către cele mai renumite branduri producătoare de smartphone-uri. Acesta nu este un lucru rău, însă poate fi un obicei costisitor. Alegerea unui telefon mobil accesibil ca preț, dar care oferă aceleași caracteristici precum unul mai scump, poate fi o modalitate prin care să economisești bani atunci când vrei să-ți schimbi smartphone-ul.

Resigilate

Produsele resigilate sunt de cele mai multe ori similare cu cele noi, deși sunt comercializate la prețuri mult mai reduse. Termenul de resigilat poate avea o însemnătate diferită de la magazin la magazin, de aceea este important să știi ce s-a întâmplat cu produsul care te interesează, înainte de a-l achiziționa.

Garanții

Evită garanțiile extinse. De cele mai multe ori, acestea sunt un cost inutil. Majoritatea device-urilor electronice vor funcționa mult mai mult decât perioada lor de garanție, iar statisticile arată că reparațiile majore sunt solicitate foarte rar pentru produse noi. Dacă ești nesigur privind fiabilitatea unui produs, orientează-te către un producător în care poți avea încredere, decât să plătești pentru o garanție extinsă pe care probabil nici măcar nu o vei folosi vreodată.

Într-un final, primul pas în a achiziționa electrocasnice bune și la un preț redus este puțină cercetare, ținând cont și de cei 5 factori enumerați mai sus. De exemplu, dacă ai nevoie de un frigider nou, nu te grăbi spre achiziționarea celui care îți surâde la prima vizită într-un magazin, pentru că este ieftin și pare că are cele mai tari funcții, ci uită-te peste cât mai multe oferte, prin cât mai multe magazine (mai ales că acum poți viziona și analiza specificațiile produsului în online și există multe site-uri unde poți compara produse). Acordă puțin timp de gândire înainte să iei o decizie sau să faci o achiziție. Varietatea electrocasnicelor este atât de stufoasă încât adesea, după ce cumpărăm, observăm că am fi putut profita de o ofertă mai bună, dacă am fi căutat mai în amănunt și am fi avut puțin mai multă răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *