online games

Jocurile video reprezinta o buna varianta pentru iesirea din stresul cotidian. Ne amintem cu drag de Tom si Jerry, de Ben10 eroul baietilor si fetelor dar si de Batman sau Superman, chiar si de Mario sau PacMan? Fiecare dintre noi s-a relaxat cel putin odata in viata jucand un astfel de joc, online sau offline. In ziua de azi internetul si lumea virtuala este un suport care le permite milioanelor de jucatori sa se conecteze in timp real si sa se joace intre ei. Cele mai multe dintre jocuri au in spate povesti captivante, insa exista si variante pentru copii, mai simple, cum ar fi jocurile cu animale online, de aventura sau jocurile cu Tom si Jerry, in care este de ajuns sa utilizezi cateva taste sau doar mouse-ul!jocuri cu animale

Jocurile online dezvolta anumite competente

In general jocurile online, chiar si cele pentru copii, pot stimula gandirea strategica, dar si imaginatia celor mici. De la cele mai simple jocuri virtuale ştiute arhicunoscute: sudoku, sah, puzzle si pana la jocuri legendare care au facut furori in lume, ne putem antrena anumite abilitati de strategie si logica, sau chiar reflexele.

ATENTIE: pot crea dependenta

Sunt anumite jocuri video, in special cele multiplayer care ne pot ţintui pe scaun cu orele. Chiar daca suntem conectaţi cu alte persoane ce impartasesc interese comune, astfel de jocuri pot fi foarte periculoase, in special pentru sanatatea psihica. Important este sa ne cunoastem limitele si sa stim cand sa ne oprim! Chiar daca par inofensive, cum ar fi jocurile pentru copii, cu animale, cu Barbi, cu printese de toate felurile – mare atentie la dependenta, mai ales in cazul celor mici!

Jocul online reprezinta oare o pierdere de timp?

Multi cred ca da. Desi exista o multime de platforme pentru copii, cum este clopotel.ro sau calificativ.ro unde regasim o multime de jocuri gratuite pentru cei mici, trebuie sa recunoastem ca, in mare masura, acestea reprezinta o pierdere de timp. Putem sa realizam altceva, constructiv, deoarece timpul va ramane mereu pretios pentru viata scurta a oamenilor.

In schimb, aceste jocuri video pot reduce stresul. Ne vom canaliza frustrarile in joc si vom uita astfel de stres! Nu ne vom mai gandi la lucrurile negative si la cele care ne deranjeaza, eliberandu-ne astfel de probleme.

Insa orele prelungite in fata monitorului ne pot provoca oboseala, probleme oftalmologice sau chiar dureri de spate. Tocmai din aceasta cauza, trebuie sa reducem timpul petrecut in lumea virtuala a jocurilor si sa traim mai echilibrat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *