buchete flori

Există zile superbe în care zâmbetul domnește asupra noastră, avem o  aură bogată, totul ne merge bine și ni se pare că nimic nu ne-ar putea întrista. Altele, însă, sunt mai puțin plăcute, ne urmăresc situații neprevăzute, discuții mai aprinse cu diverse persoane, iar bunăstarea noastră e la pământ. Din fericire, persistă câteva lucruri care ne pot readuce din nou dispoziția și zâmbetul pe buze, una dintre ele fiind – buchetele de flori.

Influența florilor asupra stării de spirit

S-a demonstrat într-un studiu realizat de specialiștii în psihologie că florile sunt medicamentele perfecte ce ne pot îmbunătăți sănătatea emoțională. În urma analizelor efectuate, s-a constatat că oamenii își pot controla dispoziția zilnică și sănătatea spirituală într-un mod firesc. O posibilitate prin care poți să îți ameliorezi starea de spirit este – un gest frumos pentru o persoană dragă, fără ocazii sau motive speciale, deci, dacă în jurul dumneavoastră sunt femei a căror dispoziție e la pământ, face-ți rost de un buchet de flori. Acestea alungă stresul, agitația, anxietatea și grijile. O vază cu flori în încăperea care stați va face minuni asupra conștientului și subconștientului dumneavoastră și vă va schimba ziua în mod radical.

Coloristica buchetelor de flori

O întrebarea mai specială ar fi – ce flori să alegem în funcție de culoare pentru o dispoziție de invidiat?

Florile de un maro deschis

flori maro deschis

Un buchet de Gazanie te îndeamnă la relaxare, iar în combinație cu alb sau crem, tonurile deschise de maro oferă buna dispoziție și îndepărtează stresul.

Flori cu nuanțe vibrante de mov

flori mov

Lavanda este ideală pentru, deoarece deține puterea de a te înveseli o dată ce ai intrat în cameră. Movul sporește creativitatea și spiritul ludic. În asociere cu muşeţelul sau rozmarinul pot deveni buchete formidabile pentru ființe romantice, care preferă atmosfera relaxantă și calmă. Sunt, de asemenea, preferatele mireselor, dat fiind faptul că aceste flori rezistă mult mai bine decât florile de import.

Flori cu nuanțe închise de albastru

flori nuante albastru

Albastrul Hortensiei sau Mușcatei, în combinație cu verdele, formează contraste puternice ce bucură ochii. Nuanțele de albastru conferă energie pentru a realiza anumite activități pe care le întreprinzi. Este bine să știi ca nu sunt prea relaxante.

Un albastru antic, albastru celest sau albastrul de azur te fac să te simți mai liber și dețin puterea de calmare, mai ales după o zi stresantă la serviciu.

Flori cu nuanțe de verde

 flori nuante verde

Nuanța de verde conferă instantaneu energie și revigorare, deoarece conștientul le asociază cu natura.

Crizantema și Orhideea nu sunt numai frumoase, ci şi rezistente, fiind ideale în aranjamente pentru a conferi volum buchetelor. Florarii recomandă să fie folosite alături de florile nobile, precum trandafirii sau cala (elegantă şi sofisticată, care simbolizează virtutea miresei).

Flori cu nuanțe de roșu

    flori nuante rosu

Trandafirul, Gerbera, Anthurium sunt simbolul frumuseţii şi iubirii. De asemenea, aceste flori sunt rezistente și proaspete, dacă le îngrijești corespunzător. În plus, trandafirii arată foarte frumos şi după ce buchetul se usucă. Nuanțele de roșu ajută la sporirea senzualității și a  încrederii de sine.

Flori cu nuanțe de galben

 3 4

Culoarea galbenă din Floarea soarelui conferă optimism, fericire și încredere. În combinație cu flori de Eustoma și Ciulini albaștri este o combinație elegantă, în stil rustic, un buchet impresionant. Floarea soarelui în combinație cu Solidago (sau flori de sânziene) constituie buchetul ideal pe timp de vară.

Flori cu nuanțe de alb

 1 2

Margaretele, Iasomia de Madagascar sunt flori delicate, cu o aromă plăcută, foarte căutate. Combinația perfectă este între margarete și verdeața luxuriantă, care într-un buchet încântător emană raze de soare, zâmbete și fericire.

Iasomia de Madagascar este floarea care simbolizează mândria. Se asemănă cu crinul, rezistentă în aranjamentele floarale. Merge de minune în combinaţie cu trandafirii.

Fericirea vine din interior și nu trebuie să așteptăm ocazii speciale pentru a o simți. Doar noi suntem responsabili de starea noastră de spirit, florile, indiferent pe care le alegem, fiind un dar al naturii pentru a intesifica și a accentua bucuria din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *