4G retea

Perioada in care nu aveam minute decat „de beep” s-a terminat cu mult timp in urma. In prezent, operatorii de telefonie mobila au oferte din ce in ce mai avantajoase, gata sa atraga orice client posibil.

Din fericire, acum aproximativ trei ani, s-a aprobat o lege in care operatorul era obligat sa porteze numarul de telefon in urma cererii clientului. Astfel, daca vrei sa-ti schimbi reteaua, nu trebuie sa-ti mai schimbi si numarul de telefon.

Compania care a avut cel mai mult de profitat din aceasta „portabilitate” a fost Digi Mobil care, este operatorul cu numarul cel mai mari de portari din Romania. Intre timp, Digi Mobil a depasit 2 milioane de abonati.

O alta lege, menita sa ajute clientii, a fost aprobata de curand si ii obliga pe operatori sa elimine definitiv taxele roaming. Desi procesul de activare roaming este destul de dificil, mai ales daca esti in afara tarii, asta nu i-a impiedicat pe clienti sa se bucure de apelurile gratuite in roaming.

Care sunt crieteriile de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne alegem reteaua?

Desi unii operatori au oferte ce nu le poti refuza, trebuie totusi sa tii cont de mai multe criterii, nu doar de numarul de minute si de internetul nelimitat fiidnca daca nu vei avea semnal, acestea vor fi inutile.

  1. Acoperirea nationala. Acoperirea nationala este cel mai important criteriu, atunci cand alegem o retea. Fiecare operator are afisat pe site-ul oficial o harta cu acoperirea nationala pe care o poate oferi. Asigura-te ca in zona in care locuiesti exista semnal destul de puternic.

  2. Oferte si preturi. Exista oferte cu 3 euro pentru minute/internet nelimitate dar exista si oferte pentru care platesti sume imense pentru cativa MB in plus de internet.

  3. Recenzii si feedback. Internetul e plin de recenzii la orice. Poti cauta un feedback despre reteaua pe care ai ales-o. Degeaba ai internet nelimitat daca viteza 4G este extrem de slaba si nu te poti bucura de ea.

  1. Reteaua trebuie sa ofere setarile pentru internet in mod automat. Desi, in mod normal, setarile pentru internet se primesc automat, acest lucru nu se intampla pe toate dispozitivele. De exemplu, Digi a introdus de curand aceasta functie iar numarul de telefoane ce pot primi setarile automat nu este extrem de mare. Tocmai din acest motiv, configurarea setarilor de internet in reteaua digi mobil este destul de dificila.

  2. Nu te lasa pacalit de ofertele telefoanelor. Desi suna tentant, telefoanele primite la abonamente nu sunt solutii atat de bune. De cele mai multe ori, pretul acestora este reflectat in plata facturilor.

  3. Contractul sa fie pe maxim 2 ani. Nu incheia contracte cu operatorii de telefonie pe perioade mai mari de 2 ani decat daca esti ferm convins ca nu poate exista o oferta mai buna.

Daca vei tine cont de toate criteriile de mai sus, cu siguranta vei face cea mai buna alegere atunci cand vrei sa-ti deschizi un nou abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *