dfAF

Bucătăria este una dintre cele mai utilizate încăperi ale unei locuințe. Fiind o cameră în care se desfășoară diferite activități și, din ce în ce mai mult, una în care se petrece timpul pentru relaxare, echiparea unei bucătării poate fi un proces foarte dificil de abordat, în special atunci când vine vorba de alegerea modului în care va fi încălzită.

Deseori, o bucătărie nu oferă spațiu suficient pentru montarea unui calorifer, iar în alte cazuri apare și problema fluctuațiilor de temperatură datorate utilizării cuptorului sau a prezenței multor persoane în încăpere. Însă, cu doar puțină planificare în stagiul de proiect, încălzirea bucătăriei tale poate fi realizată foarte ușor și fără bătăi de cap.

Calorifere

Una dintre cele mai des întâlnite modalități de a încălzi o cameră este cu ajutorul caloriferelor. În zilele noastre, caloriferele au o sumedenie de forme, dimensiuni și culori, permițându-ți astfel să le amplasezi în aproape orice spațiu. Acest aspect este crucial într-o bucătărie, acolo unde fiecare centimetru de spațiu contează. În cele mai multe cazuri nu vei avea altă opțiune decât de a amplasa caloriferul sub fereastră. Aceasta este de obicei o zonă nu prea utilizată, iar astfel vei avea spațiu pentru amplasarea mobilierului pe ceilalți pereți.

Design-ul caloriferelor

Înlocuirea unui calorifer clasic cu unul mai modern din punct de vedere estetic este un proces foarte simplu. Modelele înguste și înalte pot fi cele mai eficiente într-o bucătărie, având în vedere că acestea nu ocupă mult spațiu și pot fi amplasate oriunde, chiar și în spatele unei uși. Însă bucătăriile pot fi destul de complicate din punct de vedere al temperaturii: în diminețile reci vei avea nevoie de încălzirea rapidă a spațiului, în timp ce atunci când este utilizat cuptorul sau se află mulți oameni în încăpere, nevoia de căldură dispare.

De aceea este indicat ca radiatorul pe care îl alegi să-ți ofere opțiunea de a regla temperatura. Utilizarea unei centrale termice de ultimă generație îți poate oferi opțiunea de a programa când să se încălzească diferite încăperi din locuința ta, prin intermediul unor simple reglaje cu ajutorul unui smartphone.

Încălzirea prin podea

Ascuns de privirile oamenilor, acest sistem este foarte eficient pentru încălzirea unei încăperi, fiind una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de bucătării. În cazul sistemelor de încălzire prin podea cu ajutorul apei, acestea vor consuma mai puțină energie decât un sistem clasic de încălzire prin radiatoare, deoarece apa este utilizată la o temperatură mai scăzută decât în cazul caloriferelor.

Suprafețe alternative

Majoritatea bucătăriilor au suprafața podelelor din materiale precum gresie, marmură sau chiar beton, astfel că acestea pot fi reci pentru picioare. Tehnologia vinilului a avansat foarte mult recent, astfel că acest tip de suprafață poate fi o alternativă foarte bună pentru bucătărie. Vinilul are o rezistență ridicată la uzură, este impermeabil și mult mai puțin predispus la crăpături comparativ cu suprafețe precum gresia. De asemenea, nu vei mai avea probleme cu frigul atunci când vei merge în picioarele goale prin bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *