3

Datorită creșterii rapide a tehnologiei, organizațiile de afaceri au trecut de la metoda tradițională de vânzare a bunurilor la cea electronică. Odată cu apariția sa, internetul a devenit un vehicul principal pentru efectuarea tranzacțiilor comerciale pentru micii și marii întreprenori. În același timp, cumpărăturile online au devenit o metodă populară in moment ce internetul le-a făcut posibile. Există multe persoane care caută metode alternative uimitoare de cumpărături și livrarea online este exact pentru asta.

3

Comerțul online are o multitudine de avantaje. Acesta este motivul pentru care magazinele online sunt astăzi o afacere în plină expansiune. Ele ne oferă de a cumpăra haine, obiecte gadget, încălțăminte, aparate sau chiar anvelope de iarnă, chiar de acasă. Pentru aceasta e nevoie de un laptop conectat la internet, timp, răbdare și puțină încredere.

Beneficiile shopping-ului online:

  • Economia timpului. Aveți o listă de produse pe care trebuie să le cumpărați? E simplu! Cu doar câteva click-uri cu mouse-ul puteți genera o comandă și să vă continuați activitățile zilnice. De asemenea, pentru cei care urăsc să-și piardă timpul de preț așteptând în rând la casele magazinelor, cumpărăturile online sunt cea mai buna soluție.
  • Economia energiei. Fiți sincer, e dificil să faceți cumpărături într-o locație, apoi să vă deplasați într-o altă locație pentru a nu omite nimic din lista de cumpărături. Deseori, însă, puteți merge la un magazin din celălalt capăt de oraș pentru ca vânzătorul să vă spună că anume acel produs pe care îl căutați nu mai este în stoc. În cazurile cumpărăturilor online, stocurile sunt gestionate în așa mod, încât să fiți la informat și să nu vă pierdeți energia în căutarea articolului potrivit.
  • Compararea prețurilor. Avansarea motoarelor de căutare vă permite să verificați cu ușurință prețurile și să le comparați doar cu câteva clikc-uri. Este foarte simplu să efectuați comparații de preț de pe un site de cumpărături online pe altul. Aceasta vă oferă libertatea de a decide care magazin online oferă cel mai bun preț la articolul pe care doriți să îl cumpărați.
  • Disponibilitate 24/7. Magazinele de cumpărături online sunt deschise non-stop 24/7, 7 zile pe săptămână și 365 de zile. Este foarte dificil să găsești magazine convenționale care sunt deschise 24/7. Disponibilitatea magazinelor online vă oferă libertatea de a face cumpărături în orice moment disponibil al programului Dumneavoastră.

4

Dificultățile shopping-ului online

  • Lipsa contactului direct cu produsul. Dacă sunteți unul dintre acei cumpărători care doresc să atingă, să vadă și să testeze produsul personal, în cardul cumpărăturilor online, nu puteți face acest lucru. Magazinele online afișează numai descrierea produsului și fotografiile mărfii, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru mulți cumpărători tradiționali.
  • Așteptarea comenzii. Orice produs cumpărat în magazinele convenționale îl puteți utiliza imediat după achitare, în timp ce shopping-ul online nu oferă această opțiune. Așteptarea unei comenzi poate dura de la câteva zile la câteva luni, de aceea putem realiza cumpărături online doar în cazul în care nu ne grăbim să îl obținem.

Actualmente, cumpărăturile online devin din ce în ce mai populare și se îmbunătățesc pe zi ce trece. Există mulți bloggeri care își împărtășesc experiența de cumpărături online pe diferite site-uri, ceea ce îi încurajează sau respinge pe potențialii clienți susceptibili să achiziționeze ceva online. Totuși pentru a satisface necesitățile clientului, specialiștii în marketing vor face tot posibilul ca să amplifice beneficiile acestei pieți ce se numește “Internet” în detrimentul dezavantajelor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *