24.2 C
București
AcasăCasa & GradinaAflă cum să stabilești ordinea în bucătărie atunci când locuiești în chirie

Află cum să stabilești ordinea în bucătărie atunci când locuiești în chirie

Atunci când locuiești în chirie și folosești spațiile comune, cum ar fi baia și bucătăria, împreună cu alte persoane este important să stabilești niste reguli de bază.

Fie că ești tu o persoană organizată și nu știi exact cum să procedezi cu colegii tăi de apartament, fie că vrei să înveți mai multe lucruri despre organizarea unui spațiu comun, trebuie să începi de undeva.

Descoperă în continuare cum să stabilești niște reguli de bun simț în bucătărie pentru a te bucura de un spațiu curat și organizat.

Dacă ești o persoană extrem de organizată este posibil să ai niste stradarde mult prea ridicate pentru colega sau colegul tău de chirie. De aceea este important să nu fii critic(ă) cu ceilalți din prima.

Totuși, dacă atunci când faci curățenie dar nu observa nimeni, este important să spui exact ce nu îți convine pentru că s-ar putea să îți creezi frustrare și colegul tău să nu înțeleagă de ce.

Pe de o parte, dacă te afli la polul opus și nici tu nu ești o persoană organizată sau pur și simplu este prima dată când locuiești departe de casă, trebuie să începi să înveți cum este viața când stai la comun.

Dar realitatea este că, indiferent de cum procedezi, există câteva aspecte peste care nu vrei să treci cu vederea. De exemplu, curățarea și menținea igienei într-un loc precum un congelator de la Altex.ro este extrem de importantă pentru sănătatea ta. Chiar dacă ți se pare că prietenul sau colegul este dezorganizat asta nu înseamnă că a lăsat dezordine în mod intenționat. Nu încearcă să te enervezi răspunzând cu un dezastru similar ci încearcă o abordare sinceră. 

De exemplu, ai putea să faci o listă cu toate lucruile pe care le face și care te deranjează dar nu te fixa doar pe aspectele negative. 

Este important atunci când vei discuta sincer să îi amintești și de lucruile bune pe care le face pentru că este posibil ca această persoană să nu vadă lumea așa de organizată și de curată ca și tine.

Mai exact, o persoană dezorganizată nu observă aceste detalii așa cum le vezi tu sau pur și simplu a crescut într-un mediu în care așa i se pare normal.

Trebuie să expui sincer ce simți și încearcă să te oprești să aranjezi sau să speli ceva din ciudă pentru că este o risipă de energie și de timp.

De asemenea, dacă simți că situația se poate transforma într-o ceartă respiră adânc și amintește-ți că dezordinea sau mizeria colegilor nu are nimic de-a face cu tine.

În continuare dacă decideți să locuiți împreună trebuie să faceți tot împreună o listă cu reguli de bun simt pentru bucătăria pe care veți continua să o împărțiți.

De exemplu, dacă nu îți place că mereu nu aveți cafea este important să notezi și acest aspect pe listă. De asemenea, pune lista într-un loc vizibil pentru amândoi.

Totodată, organizarea unui spațiu comun necesită timp și de aceea este important să ai răbdare pentru a te bucura de pași mici în schimbarea pe care vrei să o produci într-un spațiu comun.

Sursa Foto: Pexels.com

Ultimele articole

Explorați mai mult