19.7 C
București
AcasăCadouriAi nevoie de o imprimanta? Fii atent la cateva detalii inainte de...

Ai nevoie de o imprimanta? Fii atent la cateva detalii inainte de a achizitiona una

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, necesitatea de a avea la îndemână o imprimantă este tot mai mare. Dacă ești student sau dacă ai copii care merg la școală, cu siguranță mai devreme sau mai târziu vei înțelege că ai nevoie de imprimantă în casă pentru a putea printa referate sau rețete culinare, fotografii sau alte prezentări. Mai ales că în ultima perioadă aceste aparate au progresat destul de mult și reușesc să ne impresioneze prin performanțele pe care le au. Totuși, șansa de a cădea în plasa comercianților crește odată cu diversitatea acestor aparate. Noi ți-am pregătit câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont înainte de a cumpăra o imprimantă.

  1. Atenția la consumabile

Cei care utilizează des imprimantele la birou, știu deja că poate fi destul de costisitor să le utilizezi. Chiar dacă producătorii încearcă să te asigure că vei tipări sute de pagini cu un singur cartuș, să știi că de fapt consumabilele durează destul de puțin și costă destul de mult. Sugestia noastră este să te asiguri că imprimanta pe care urmează să o cumperi este compatibilă cu utilizarea unui sistem CISS sau că are cartușe care pot fi reîncărcate. Fii sigur că este mult mai ieftin să cumperi cerneală, decât să achiziționezi de fiecare dată un cartuș nou.

  1. Multifuncționalul bate imprimanta

Înainte de a purcede la procesul de achiziționare, stabilește o sumă pe care ești dispus s-o cheltuiești în acest sens. În funcție de banii pe care îi ai în buzunar, îți poți îndrepta atenția spre un anumit model. Totuși, nu alerga spre prima ofertă care îți iese în cale. Dacă ai bani suficienți, ar fi mai bine să alegi un multifuncțional în locul unei imprimante. Fă această alegere în pofida gurilor rele care spun că deși multifuncționalul are diverse funcții, nu face niciuna bine. Specialiștii te asigură că acest lucru nu este adevărat și, în plus, îți oferă șansa de a scana sau a de a face copii.

  1. Nu știi dacă să alegi o imprimantă inkjet sau o imprimantă cu laser?

Ambele au destul de multe avantaje. Imprimanta inkjet este mai flexibilă și poate tipări atât alb-negru, cât și color, pe hârtie simplă și pe hârtie foto. Mai mult, tipărirea cu cerneală poate fi mai calitativă decât cea cu laser, mai ales atunci când vine vorba de fotografii. Pe de altă parte, o imprimantă laser este mai economă și mai sigură.

  1. O imprimantă foto?

Dacă ești o persoană pasionată de fotografie și îți dorești imagini tipărite la cea mai înaltă calitate, o imprimantă foto este ceea ce cauți. Spre deosebire de imprimantele clasice, imprimantele foto utilizează mai multe culori de bază, reușind totodată să tipărească la fel de bine atât documentele text, grafice cât și fotografiile. Partea proastă este că s-ar putea să plătești mai mult pentru un astfel de aparat, dar dacă pasiunea ta este arzătoare, te va interesa în primul rând rezultatul.

  1. Imprimantă nouă sau una second hand?

Evită să cumperi imprimante cu cerneală la mâna a doua, mai ales dacă acestea nu fac parte din seriile profesionale. Trebuie să menționăm că în mare parte, imprimantele pe cerneală sunt concepute pentru uz casnic, de aceea au o durată de viață destul de mică. Cel mai bine e să achiziționezi o imprimantă nouă, care să aibă cartușe mai mari. Dacă totuși intenționezi să cumperi o imprimantă la mâna a doua, ai grijă să aibă garanție și revizia făcută.

Dacă resursele financiare de care dispui sunt limitate, poți cumpăra pentru început un copiator. Acesta va face față tuturor necesităților tale legale de buna gestionare a documentelor. Unde mai pui că prețurile consumabilelor pentru un copiator sunt mai mici decât cele pentru o imprimantă.

În zilele noastre, tehnologia nu mai este un lux, ci o adevărată necesitate. Dacă acum câțiva ani puteai să cumperi un produs în necunoștință de cauză și să dai bani nebuni pentru el, acum lucrurile s-au schimbat. Cu cât mai multă informație accesezi, cu atât mai bună va fi alegerea pe care o vei face și cu atât mai mare va fi suma pe care o vei economisi. Longevitatea imprimantei tale depinde de tine!

Ultimele articole

Explorați mai mult