18 C
București
AcasăAfaceriCe trebuie sa stii cand vrei o hala de productie?

Ce trebuie sa stii cand vrei o hala de productie?

In marile orase din SUA, Anglia si Germania se pare ca cele mai vanate spatii sunt hale productie de inchiriat.

Batalia pentru aceste hale se duce intre companii de prestigiu, ceea ce poate conduce, potrivit analistilor, la o mare presiune asupra acestui segment de piata, adica al halelor de productie de inchiriat. Deoarece toata lumea si le doreste a fi in puncte cheie. Si, mai ales, si se doreste a fi eficiente.

Eficienta in acest caz inseamna si faptul ca ventilatia optima este importanta in special in cladirile industriale. Datorita inaltimilor mari, halele de productie si depozitele au probleme in scaderea temperaturii pe timpul iernii. De aceea companiile de productie se straduiesc sa-si faca zona de productie cat mai mare. Si din acest motiv, unitatile de tratare a aerului reprezinta obstacole in halele de productie.

Mediu placut si eficienta

Si atunci cand cautati nu numai spatii pentru birouri, ci si hale de productie de inchiriat trebuie sa aveti in vedere un mediu placut. Il veti obtine daca acea constructie industriala pe care o aveti in vedere este spatioasa, practica, rezistenta, si usor adaptabila. Trebuie sa aveti in vedere intotdeauna cea mai buna solutie de sistem din punct de vedere al eficientei energetice, care va va ajuta sa economisiti energie si bani si va va asigura conditii placute de lucru in halele de productie.

Desigur, cea mai intalnita intrebare in randul celor care doresc sa inchirieze o asemenea hala este…”Cat costa un metru patrat de hala?”.

Mai multi factori

Potrivit specialistilor in domeniu, pretul unei hale si, in consecinta, si al unui metru patrat de hala depinde de mai multi factori. Cum ar fi: de zona in care se construieste hala – adica judetul, de care depinde incarcarea de zapada, de vant si seismica; de latimea halei; de numarul de stalpi intermediari; de inaltimea halei; daca are sau nu poduri rulante, daca are sau nu etaje intermediare; de grosimea izolatiei; de culoarea panourilor; daca are porti, geamuri, etc. ; daca necesita sau nu protectie la foc; de clasa in care se incadreaza cladirea; daca are luminatoare; daca are trape de fum; de incarcarile aditionale care vor fi in hala (instalatii de stingere incendiu, cabluri, tavane suspendate, panouri fotovoltaice ,etc.).

Tot specialistii precizeaza ca halele industriale sunt relativ complexe si de aceea recomanda furnizarea a cat mai multe detalii pentru a obtine o cotatie de pret realista. Nu va limitati in a cere un pret pe metru patrat, ci analizati ce include acel metru patrat construit.

Costul unei hale existente este destul de variat. Foarte multe construcții sunt supraevaluate, iar de cele mai multe ori ele se afla intr-o stare deplorabila. Tocmai de aceea trebuie sa fiti atenti in alegerea unei hale de productie, deoarece asa cum porniti, asa va fi si afacerea pe care o veti desfasura intr-o asemenea hala.

Ultimele articole

Explorați mai mult