4.2 C
București
AcasăAfaceriCompania Yahoo, data in judecata

Compania Yahoo, data in judecata

Sotia unui chinez condamnat la inchisoare pentru ca a promovat online principii democratice, a anuntat ca da in judecata compania de internet care le-a permis oficialilor chinezi sa descopere identitatea acuzatului, ajutand astfel la condamnarea lui, transmite AP.

O curte federala din San Francisco a inregistrat plangerea sotiei lui Wang Xiaoning, iar joi, aceasta a sustinut o conferinta de presa prin care anunta ca a dat in judecata compania Yahoo de „violarea drepturilor omului” dupa ce datele de indentificare au fost remise autoritatilor de la Beijing. In procesul din 2003, in urma caruia Wang a fost condamnat, in China, la zece ani de inchisoare, Yahoo a fost mentionata de 10 ori ca „martor incriminator”.

„Yahoo l-a tradat pe sotul meu pentru pentru interesele sale de afaceri. Mi-au distrus familia. Tot ce a facut sotul meu a fost sa-si exprime online convingerile religioase”, a declarat Yu Ling, la conferinta de presa. Ea cere ca firma americana sa inceteze cooperarea cu autoritatile chineze in domeniul identificarii utilizatorilor si vrea ca Yahoo sa faca presiuni asupra guvernului de la Beijing pentru eliberarea sotului sau. Potrivit avocatului, Morton Sklar, exista si o cerere de despagubiri materiale, dar suma nu a fost dezvaluita.

Ultimele articole

Explorați mai mult