32.8 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCum sa alegeti un ceas de dama?

Cum sa alegeti un ceas de dama?

Cumpararea unui ceas de dama poate fi o chestiune dificila daca nu stiti exact ce cautati. Piata este plina atat de imitatii de calitate cat si din replici ieftine ale ceasurilor de marca. In plus, pana si un ceas original de dama trebuie sa corespunda mai multor cerinte pentru a fi potrivit stilului si personalitatii celei care il poarta.

Indiferent daca navigati pe Internet in cautarea unui cadou pentru persoana iubita sau doriti doar sa va schimbati ceasul actual, va recomandam sa tineti cont de cateva sfaturi.

1.Potriviti ceasul cu stilul celui care il poarta

Un ceas de dama ar trebui sa se potriveasca stilului persoanei careia i-l daruiesti. Este o persoana activa sau o persoana care sta mai mult la birou? Ar trebui sa luati in considerare diferite stiluri de ceas., care sa se potriveasca stilului de viata si garderobei.

• Ceasuri casual pentru femei – sunt ceasuri cu cadran mare, usor de citit, si care, adesea, au curele de piele, asa cum sunt ceasuri casio de dama. Aceste ceasuri pot fi purtate in fiecare zi la imbracamintea casual.

• Ceasuri elegante – sunt purtate la evenimente formale sau la tinute elegante. De obicei au pietre pretioase sau detalii care ies in evidenta. Curelele sunt de obicei din piele sau metalice.

• Ceasuri fashion – sunt ceasuri care ies in evidenta prin detalii complexe. Carcasele lor sunt mai mari si, de obicei, au curele metalice. 

• Ceasuri sport – sunt ceasuri realizate pentru persoanele care isi petrec timpul in aer liber, practica frecvent activitati sportive sau poarta tinute sport. Curelele acestor ceasuri sunt realizate din cauciuc si au o interfata digitala cu cronometru.

2.Tineti cont de materiale

Un ceas elegant ar trebui sa completeze personalitatea celei care il poarta. Majoritatea ceasurilor au o carcasa metalica pentru a proteja componentele interioare delicate. Otelul inoxidabil este o alegere populara pe piata. Pentru un aspect mai delicat si elegant, alegeti ceasuri de culoarea aurului roz sau argintii. 

Pentru un ceas sportiv, functionalitatea este esentiala. Confectionate din cauciuc, acestea sunt realizate in mai multe culori. Ceasuri de culoare neagra dau un aer elegant si scump, si se potrivesc cu orice imbracaminte sport.

3. Varsta celei care il poarta

Varsta celei care poarta ceasul va influenta semnificativ alegerea stilului si culorii ceasului. De exemplu, pentru mama veti alege un model de ceas atemporal cu un cadran mic si curea frumoasa din piele sau o curea metalica. Ceasurile argintii si aurii se vor potrivi cel mai bine stilului mamei voastre. 

Pentru o adolescenta, cel mai potrivit ar fi un ceas fashion, cu pietre pretioase si o bratara metalica. 

4. Dimensiunea 

De obicei, latimea tipica pentru un ceas de dama este de 34 mm si chiar mai mici. Cu toate acestea, noile tendinte ale modei au facut ca femeile sa poarte chiar si ceasuri de 60 mm. Acestea sunt ceasuri de dimensiuni mari. Daca persoana careia vreti sa ii faci cadou nu se teme sa iasa in evidenta, faceti cadou un ceas de dimensiuni mari. Pentru femeile conservatoare si mai in varsta alegeti ceasuri de dimensiuni mici.

Pentru femeile mai inalte, luati in calcul un ceas cu carcasa mare si curea mai lata. Pentru doamnele minione si cele cu incheieturi mici, cel mai bine se potriveste un ceas de dimensiuni mici.

Ultimele articole

Explorați mai mult