19.7 C
București
AcasăSanatateDescopera pas cu pas cum sa pregatesti Topfer lapte praf pentru bebelusul...

Descopera pas cu pas cum sa pregatesti Topfer lapte praf pentru bebelusul tau!

Femeile si barbatii care urmeaza sa aiba primul copil trebuie sa se pregateasca din timp, astfel incat sa stie exact cum sa aiba grija de bebelusul lor, pentru ca acesta sa se dezvolte armonios din punct de veder fizic, dar si psihic.

De exemplu, proaspetii parinti trebuie sa stie cum sa pregateasca Topfer lapte praf, pentru ca nu se stie niciodata cand mamele raman fara lapte matern. Cel mai bine este ca femeile si barbatii sa fie bine informati din timp, pentru ca atunci cand va fi nevoie sa prepare laptele praf sa stie care sunt toti pasii pe care ii urmeze!

Curatarea recipientelor

Primul pas pe care parintii trebuie sa il faca este sa se spele foarte bine pe maini, folosind apa calduta si un sapun de calitate. Ulterior, ei trebuie sa se stearga cu un prosop curat si sa clateasca biberonul cu apa rece, pana cand toate resturile de la masa anterioara sunt indepartate.

Medicii recomanda mamelor si tatilor sa curete atat interiorul, cat si exteriorul biberonului, al tetinei, dar si inelul de fixare al tetinei. In acelasi timp, capacul biberonului, canita si accesoriile trebuie si ele spalate foarte bine.

Avand in vedere ca laptele este un mediu in care dezvoltarea bacteriilor are loc foarte repede, parintii trebuie sa fie siguri ca indeparteaza orice urma de pericol pentru bebelusi.

Sterilizarea recipientelor

Imediat ce recipientele sunt complet curate, ele trebuie sterilizate, pentru ca toate bacteriile sa fie distruse cu succes. Este vorba despre un process in timpul caruia recipientele folosite pentru pregatirea laptelui praf trebuie fierte foarte bine. Specialistii in domeniu sustin ca sterilizarea este absolut obligatorie pentru bebelusii care au pana in 6 luni, iar ulterior, pana la 1 an este recomandata.

Cum trebuie pregatita apa pentru Topfer lapte praf

Parintii care aleg sa foloseasca Topfer lapte praf trebuie sa foloseasca apa pentru a dizolva acest produs. Mamele si tatii trebuie sa se asigure ca fierb apa potabila timp de 1 minut si ca apoi o lasa la racit aproximativ jumatate de ora, pana cand ajunge la temperatura camerei.

Gramaje

In ceea ce priveste gramajele ideale, parintii trebuie sa stie ca, in general, cantitatea de pudra trebuie sa fie in concordanta cu cantitatea de apa folosita. De exemplu, pentru o masura de pudra se folosesc in general 30 ml de apa. Atentie! Cei care nu respecta cantitatile indicate pe pachete pot induce bebelusilor probleme de crestere, constipatie sau diaree.

Omogenizare

Apa se pune in biberon, iar pe deasupra se toarna laptele praf. Mamele si tatii trebuie sa monteze tetina tinand-o de margine. Mai apoi, ei trebuie sa agite oblic biberonul sau sa foloseasca mixere speciale. In momentul in care laptele praf are consistenta potrivita, bebelusii pot fi hraniti cu incredere.

Cu grija si atentie, oricine poate pregati mese delicioase pentru micutii care abia au sosit pe lume. Igiena este esentiala in timpul procesului de realizare a laptelui praf si niciun parinte nu trebuie sa uite acest detaliu!

Ultimele articole

Explorați mai mult