-0.1 C
București
AcasăAfaceriInvestiția nouă din Vâlcea creează 1.800 de joburi, declară Iustin Paraschiv, președintele...

Investiția nouă din Vâlcea creează 1.800 de joburi, declară Iustin Paraschiv, președintele Carmistin!

Grupul Carmistin își întărește prezența în Vâlcea prin lansarea unor noi inițiative. Acestea nu doar că vor spori potențialul companiei în sectorul agricol, dar vor genera și avantaje considerabile pentru mâna de lucru locală.

În urma noilor proiecte de investiții, numărul angajaților Carmistin în regiunea Vâlcea va înregistra o creștere semnificativă, atingând cifra de aproape 1.800 la sfârșitul anului 2023, față de 1.148 în 2022. Această expansiune arată angajamentul puternic al Grupului Carmistin față de progresul regional și sprijinul acordat comunității locale.

În cadrul fiecărei investiții, Iustin Paraschiv și echipa sa concretizează viziuni ambițioase, creând oportunități de creștere și de angajare pentru locuitorii Vâlcei și dincolo de aceasta.

Extindere și modernizare în Băbeni, Vâlcea

Sub conducerea lui Iustin Paraschiv, Grupul Carmistin a alocat 10 milioane de euro pentru o instalație avansată de depozitare a cerealelor în Băbeni, Vâlcea. În efortul său de inovație și extindere, Grupul a deschis cea mai avansată bază de silozuri din sudul României.

Acest depozit, cu o capacitate totală de 50.000 de tone și o capacitate de procesare și transport de 200 de tone pe oră, servește ca o bază esențială pentru asigurarea resurselor de cereale și furaje pentru agricultorii locali. Funcționând în sinergie cu fabrica de nutrețuri a Grupului, aceasta contribuie la eficientizarea producției.

În plin sezon de colectare, Grupul Carmistin procesează zilnic aproximativ 2.000 de tone de cereale, satisfăcând o mare parte din necesarul de materii prime pentru producția de furaje. Această capacitate a dus la o producție de aproximativ 45 de tone de furaje pe oră și circa 20.000 de tone lunar. Beneficiind de astfel de resurse, Carmistin are posibilitatea de a produce în cantități impresionante pentru diverse specii de animale din ferme.

Mai mult, cu accent pe sustenabilitate și inovație, compania a investit în echipamente noi pentru fabrica de nutrețuri. Un exemplu remarcabil este implementarea a două turbine de cogenerare de 400 kWel care produc electricitate și abur, contribuind astfel la reducerea emisiilor și eficientizarea proceselor.

Noi proiecte în perspectivă pentru Vâlcea

Grupul Carmistin, sub tutela lui Iustin Paraschiv, continuă să investească în Vâlcea. După proiectul silozului, Carmistin planifică alte inițiative majore, incluzând 8 celule de depozitare cu o capacitate de 500 tone fiecare în Lădești. Aceasta va asigura stocuri optime pentru cerințele fermei.

În plus, spre sfârșitul lunii august, un partener al Grupului va lansa o fabrică de producție de peleți în Drăgășani. Această instalație, cu o capacitate de producție de 35.000 de tone anual, va răspunde cerințelor de furaje ale Grupului.

Un alt proiect în curs de finalizare se referă la un sistem modern de irigații în Făurești, Vâlcea, care va acoperi 350 de hectare, crescând producția cu până la 70%. Acesta va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește economisirea apei și eficientizarea culturilor.

Grupul Carmistin, prin investițiile sale strategice în Vâlcea, promite sute de joburi noi, creând astfel oportunități de muncă semnificative pentru rezidenții locali. Iustin Paraschiv, liderul Grupului, evidențiază că investițiile gândite și durabile sunt esențiale pentru progresul și evoluția durabilă a agriculturii și comunității locale.

Ultimele articole

Explorați mai mult