Cadouri

Retete ideale pentru masa de Paste – drob de pui

Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele se gandesc deja ce preparate sa puna pe masa. De la celebrele sarmale si pana la salata de boeuf sau piftie, nimic nu trebuie sa lipseasca pentru ca ospatul sa fie unul complet.

Celebrul drob de pui este unul dintre antreurile preferate de cei mai multi dintre romani, asa ca marii bucatari au conceput o reteta simpla, dar extrem de gustoasa.

Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele:

  • 2 kg organe de pui (ficat, inima, pipote);
  • 5 oua fierte;
  • 3 oua crude;
  • cateva legaturi de ceapa verde;
  • cateva legaturi de verdeata proaspata (patrunjel);
  • usturoi;
  • ulei;
  • sare si piper.

Organele trebuie curatate foarte bine, asa ca se recomanda spalarea sub un jet puternic de apa, urmand ca apoi sa fie fierte putin, pana cand se formeaza spuma. In continuare, gospodinele trebuie sa treaca la tocarea marunt a legaturilor de ceapa si a verdeturilor. Gustul oferit de legumele proaspete va fi unul senzational, care va incanta papilele gustative ale celor prezenti la masa.

Compozitia se amesteca bine cu ouale crude pana se leaga putin. Se toarna totul intr-un vas de yena, uns in prealabil cu unt, si din loc in loc se adauga si ouale fierte tare, taiate in bucati. Se poate merge si pe varianta utilizarii hartiei de copt pentru gospodinele care au in camara tavi de dimensiuni medii. Indiferent de varianta aleasa, rezultatul va fi acelasi.

Timpul de coacere este de aproximativ 45 de minute, insa preparatul ar trebui verificat din timp in timp, pentru ca depinde foarte mult de puterea cuptorului. Dupa ce gustosul drob de pui este perfect rumenit, acesta se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma.

Se poate servi atat rece, alaturi de ridichi, cat si cald, in functie de preferintele fiecarui membru al familiei. Timpul maxim de preparare este de 90 de minute, asa ca gospodinele nu trebuie sa isi faca griji ca vor petrece prea mult timp in bucatarie in ajunul sarbatorilor de Paste.

Aspectul general al drobului de pui este unul asemanator checului. Deasupra se poate forma o crusta delicioasa daca femeile aleg sa toarne cateva oua batute peste intrega compozitie inainte de a baga tava la cuptor. Suna bine, nu?

Pentru cei care nu mananca inimi si pipote, reteta poate fi usor adaptata, iar aceste ingrediente pot fi inlocuite cu piept de pui. Exista diverse alternative, astfel incat toate gusturile sa fie satisfacute.

Cei care isi doresc sa se bucure de o reteta gustoasa nu trebuie sa astepte sarbatorile Pascale pentru a-si delecta papilele gustative. O astfel de reteta poate fi gatita in orice moment al anului, avand in vedere usurinta cu care se pregateste. Mai mult decat atat, ingredientele folosite nu sunt dintre cele mai scumpe si sunt usor de gasit in orice magazin cu carne de pui LaProvincia.