21.6 C
București
AcasăEconomieS-a terminat pentru Darius Vâlcov. Fostul Ministru al Finanțelor se află la...

S-a terminat pentru Darius Vâlcov. Fostul Ministru al Finanțelor se află la Penitenciarul Rahova

Drumurile s-au închis pentru Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor, deoarece acesta a fost repatriat și se pregătește să-și execute pedeapsa în închisoare.

Vâlcov a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de șase ani de detenție și a reușit să părăsească țara, ascunzându-se în Italia. Cu toate acestea, pe data de 14 august, el a fost adus înapoi în România și predat autorităților române. În prezent, viitorul său imediat îl așteaptă în incinta Penitenciarului Rahova.

Prin intermediul paginii sale de Facebook, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a împărtășit o reflecție cu privire la această situație.

„Aceasta este prima persoană pe care o aduc în țară în timpul mandatului meu ca ministru al Justiției. Vreau să mulțumesc întregii echipe implicate, de la Poliție la magistratul de legătură, și să exprim recunoștința mea față de autoritățile italiene. Este important să știm ce urmează. După aterizarea sa în România, va trece prin 21 de zile de carantină la Penitenciarul Rahova.

Îi garantăm că va avea la dispoziție patru metri pătrați de spațiu în celula sa, așa cum au fost asigurate aceste garanții instanțelor din Italia prin intermediul Ministerului Justiției și al Autorității Naționale a Penitenciarelor. Ne-am asumat responsabilitatea de a-l aduce înapoi în țară pentru a-și executa pedeapsa aici.

După ce va petrece o perioadă la Penitenciarul Rahova și va fi transferat în regim semi-deschis, vom evalua mutarea sa într-un alt penitenciar. Prin urmare, cred că este esențial să recâștigăm încrederea publicului în sistemul nostru de justiție. Aducem înapoi în țară pe cei care au fugit, fie ei celebri sau mai puțin cunoscuți”, a subliniat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-o declarație pe Facebook.

Ultimele articole

Explorați mai mult