17.4 C
București
AcasăEconomieSchimbări importante pentru români de la 1 septembrie! Ce se întâmplă cu...

Schimbări importante pentru români de la 1 septembrie! Ce se întâmplă cu opțiunea de a cumpăra un an de vechime în muncă

Exact, conform informațiilor furnizate, posibilitatea de a cumpăra vechime în muncă pentru a completa perioada de cotizare necesară pentru pensie va înceta la sfârșitul acestei luni. Acest lucru se aplică persoanelor care nu au cotizat suficient de mulți ani pentru a îndeplini cerințele de vechime în muncă prevăzute pentru a primi pensie.

Până în prezent, legislația a stipulat o cerință minimă de cotizare la asigurările sociale de 15 ani pentru a fi eligibil pentru pensie. Cu această schimbare care intră în vigoare, opțiunea de a cumpăra vechime pentru a atinge această perioadă minimă de cotizare va fi întreruptă. Este important să fie atent la termenele și cerințele specifice ale legii în țara dumneavoastră pentru a vă asigura că aveți informațiile corecte și actuale.


Într-adevăr, pare că termenul pentru cumpărarea de vechime în muncă nu a fost prelungit, chiar dacă o inițiativă în acest sens a fost respinsă în Parlament. Astfel, data limită pentru cumpărarea de vechime în muncă rămâne 31 august.

Conform legislației actuale, pentru a putea ieși la pensie, sunt necesari minim 15 ani de vechime în muncă. În plus, pentru a beneficia de pensia de limită de vârstă, este necesară o vechime de 35 de ani. Este important să consultați surse oficiale și să fiți la curent cu orice modificări legale pentru a vă asigura că aveți informații corecte și actualizate despre procesul de pensionare în țara dumneavoastră.

Se pot cumpăra până la 6 ani de vechime, iar cotizaţia este de 750 de lei pe lună sau 9.000 de lei pe an. Plata contribuţiei se face eşalonat sau într-o singură tranşă. În ultimii ani au fost încheiate peste 22.000 de contracte, iar astfel s-au strâns peste 258 de milioane de lei.

Ultimele articole

Explorați mai mult