23.1 C
București
AcasăCumparaturi Online4 motive pentru care investiţia într-un smartwatch merită făcută

4 motive pentru care investiţia într-un smartwatch merită făcută

Un smartwatch bun este un gadget care a devenit indispensabil în viaţa omului modern. Ceasurile inteligente sunt tot mai căutate şi mai apreciate de către utilizatorii tineri şi mai puţin tineri, aducând numeroase avantaje acestora. Spre deosebire de ceasurile convenţionale, ceasurile smart au “atribuţii” mult mai mari decât să indice pur şi simplu oră. Scopul lor nu este numai să fie funcţional şi să completeze ţinuta purtătorului, ci să îl anunţe pe acesta când primeşte un mesaj sau o apreciere pe un site de specialitate, când primeşte un apel şi chiar câţi pași a făcut în ziua respectivă.

Ce obiective reuşeşte să îndeplinească un smartwatch?

Un ceas inteligent bun aduce următoarele avantaje, prin îndeplinirea următoarelor obiective importante:

·  arată notificări importante. Pe lângă ora exactă, un smartwatch oferă şi multe alte oportunităţi, printre care notificările importante de la aplicaţiile de pe telefon. Ceasul poare afişa, așadar, orice notificare de pe telefon şi mai mult decât atât, permite preluarea apelului telefonic direct de pe ceas;

·  oferă şansa monitorizării activităţii fizice. Activitatea fizică este atent monitorizată prin intermediul ceasului inteligent care arată câţi pași a făcut utilizatorul, ce distanţă a parcurs, câte calorii a ars şi chiar ce puls are. Un ceas inteligent bun poate fi folosit ca şi fitness tracker, fiind util pentru persoane active care doresc să ştie în permanenţă rezultatul activităţilor fizice efectuate;

·  monitorizarea calităţii somnului şi pulsul. Cele mai bune ceasuri inteligente sunt cele care au funcţii avansate de măsurare a pulsului şi a calităţii somnului, fiind foarte utile utilizatorilor;

·  sursa de entertainment în timpul activităţilor sportive. Nu în ultimul rând, ceasul smart poate fi folosit ca şi sursă de entertainment în timpul activităţilor sportive, ecranul ceasului transformându-se în media player şi funcţia fiind compatibilă cu aplicații de tip spotify sau Apple Music.

La ce să fie atenţi cumpărătorii când îşi achiziţionează un telefon smart?

Cel mai important lucru la care trebuie să fie atenţi cumpărătorii când îşi cumpără un ceas smart este acela de a verifica dacă este compatibil cu telefonul de care dispun. Acest lucru se poate face cu o simplă căutare pe Google şi va ajuta utilizatorii să facă alegerea potrivită. Ceasurile smart Apple, spre exemplu, sunt compatibile numai cu telefoanele Apple, ceea ce înseamnă că un astfel de dispozitiv nu va fi compatibil cu un telefon Android, iar investiţia se va dovedi inutilă.

Un alt aspect important la care trebuie să fie atenţi cumpărătorii unui ceas smart îl reprezintă posibilitatea de a răspunde la notificări sau la apeluri, funcţionalitate care diferă de la un model la altul. Marea majoritate a acestor dispozitive permit afişarea notificărilor, dar nu toate permit reply-ul direct de pe ceas.

Nu în ultimul rând, autonomia bateriei poate fi un criteriu pertinent de alegere a unui ceas smart. Aceasta este în strânsă legătură cu modul în care dispozitivul este folosit şi cu funcţiile active. Un ceas inteligent Apple nu va avea o autonomie mai mare de 2 zile, în timp ce un model Samsung poate avea o autonomie chiar şi de 4-5 zile.

Ultimele articole

Explorați mai mult