21.6 C
București
AcasăAfaceriAfacerile fast food pe roți, populare și în țara noastră

Afacerile fast food pe roți, populare și în țara noastră

Categoria de echipamente fast food potrivite pentru o rulotă horeca va depinde direct de tipul de fel de mâncare pe care îl propuneți clienților dvs. De cele mai multe ori, este vorba de gustări la minut: hamburgeri, mici, cârnați prăjiți, pește, pateuri, clătite, înghețată. TC Romania vă ajută ca să vă dotați rulota pentru o afacere de alimentație publică pe roți la un nivel profesionist.

Pentru rulota alimentară, dotările fast food profesionale sunt esențiale

Calitatea echipamentelor fast food pe care le folosești la pregătirea cărnii, a legumelor și a cartofilor determină nivelul de satisfacție a clienților și mărimea profitului înregistrat.

Pregătești deschiderea unei unități fast food pe roți sau dorești ca să îți actualizezi echipamentele din rulota alimentară pe care deja o folosești? Atunci ești conștient că ai nevoie de echipamente speciale pentru un business competitiv.

Folosește echipamente fast food profesionale precum aparate pentru hot dog, aparate Bain Marie electrice, grill-uri simple sau cu rocă vulcanică, toastere, salamandre, mașini de gătit paste și multe altele. Le găsești pe toate în oferta TC Romania Crown Cool.

Aspectul interior al rulotei dvs. din punct de vedere al dotărilor horeca va depinde în mod evident de dimensiunea sa. Veți avea nevoie de cel puțin 6 m² dacă sunteți singurul operator (bucătar) și de măcar 8 m² dacă sunteți doi.

Pentru a păstra hrana, ustensilele și accesoriile de lucru, utilizați spațiul în mod ergonomic, pe înălțime. Așezați rafturi din oțel inoxidabil pe pereții autovehiculului pentru articolele pe care le folosiți în mod mai frecvent și dulăpioare din oțel inoxidabil pe acelea pe care aveți nevoie mai rar.

Sub blatul de lucru, utilizați spațiul pentru depozitarea frigorifică. Alegeți din rândul echipamentelor frigorifice: un dulap frigorific mic pentru materii prime, semipreparate și preparate finite ce urmează a fi încălzite, un frigider mic pentru pentru băuturi, congelator pentru cuburi de gheață și diverse preparate alimentare (dacă aveți nevoie de el).

Friteuza este esențială chiar și într-o rulotă! Cartofi prăjiți sunt o parte indispensabilă a mâncării stradale. Știți că în industria restaurantului, spun statisticile, se bazează în mare măsură pe… cartofii prăjiți?

Puteți achiziționa și mașini de înghețată, vafe, chiar și un aparat pentru vată de zahăr, pentru că vă veți recupera foarte rapid investiția și o să ajungeți la a avea un profit nesperat.

Nu uitați nici de un aparat gyros/kebab pentru că românii iubesc aceste preparate (mai ales shaorma) și nu vor ezita să le cumpere dacă le vor vedea pregătindu-se în rulota dvs. alimentară.

Adesea, rulotele de mâncare oferă câteva locuri de ședere la mese pliante sau chiar au propria lor terasă mică, ușor de montat și demontat. Oricum, preparatele nu se vor servi ca în locațiile fixe în articole de veselă confecționate din sticlă sau ceramică. Pentru mâncarea stradală, la minut, se folosesc cele de de unică folosință , care pot fi din material plastic sau, mai bine, din materiale reciclabile, eco-friendly.

Și un proprietar de rulotă fast food e supus regulilor privind siguranța alimentară, igienă și protecție împotriva incendiilor

Deoarece este un tip de afacere horeca, chiar dacă mai specială, trebuie respectate aceleași reguli ca în unitățile fixe tradiționale. Trebuie să aveți măcar un stingător de incendiu, o alarmă de incendiu. Mai aveți nevoie de echipament de protecție din sfera gastronomică: mănuși de plastic și mănuși rezistente la căldură, șorțuri, prosoape de bucătărie, încălțăminte adecvată.

Și regulile de igienă trebuie să fie la fel de stricte, ca pentru orice afacere de catering, chiar dacă uneori sunt mai dificil de asigurat. Totuși nu le ignorați, deoarece sancțiunile sunt foarte mari, mergând de la amenzi usturătoare până la închiderea afacerii pe roți.

Ultimele articole

Explorați mai mult