20.2 C
București
AcasăSanatateAvantajele pe care le au bebelusii hraniti cu lapte praf

Avantajele pe care le au bebelusii hraniti cu lapte praf

Alaptarea la san este recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii mamicilor cu copii mici. Alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni si alaptarea in tandem cu diversificarea pana la varsta de 24 de luni este situatia ideala prin care pot trece mamicile.

Din nefericire, acest lucru nu este posibil. Alaptarea bebelusilor nu este posibila in cazul mamicilor bolnave de afectiuni transmisibile si nici in cazul mamicilor care urmeaza radio sau chimioterapia.

De asemenea, mamicile care au un job foarte solicitant si nu isi pot alapta copiii, pot apela la varianta formulei Humana lapte praf. Acum mamicile care ofera copiilor lapte praf nu mai sunt atat de dur criticate, iar modul in care fiecare mama alege sa isi hraneasca copilul ii apartine.

Principalele motive pentru a oferi lapte praf bebelusului

Desi se spune ca bebelusii hraniti cu lapte praf sunt mai bolnaviciosi si nu beneficiaza de toti nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii, acest lucru este total fals. Dovezile sunt clare. Bebelusii hraniti cu lapte praf in trecut care acum s-au facut mari sunt oameni sanatosi si vigurosi, care nu sufera de afectiuni grave.

Laptele praf care eset oferit bebelusului poate fi masurat. Aceasta metoda de hranire este foarte importanta deoarece, spre deosebire de laptele matern, poate fi masurata cu exactitate cantitatea de hrana care se administreaza bebelusului.

In plus, laptele praf Humana are un continut de nutrienti fortificati, de vitamine, fier si calciu, de grasimi sanatoase, care ajuta la combaterea anemiei la copii si nu numai. Cei care aleg aceasta metoda de hranire a copilului, sunt cu siguranta multumiti de faptul ca fac o alegere excelenta si ca bebelusul va avea toate elementele necesare unei cresteri si dezvoltari spectaculoase.

De asemenea, se va pune accent si pe frecventa meselor. Hranirea cu lapte praf este mult mai rara decat cea cu lapte de mama, ceea ce inseamna ca mesele bebelusului sunt mai putine, deoarece laptele praf se digera mai greu. Hranirea cu lapte praf Humana previne transmiterea bolilor si astfel nu exista niciun risc de transmitere prin alaptare.

Desi laptele praf nu este gratuit si necesita o investitie destul de mare din punct de vedere financiar, este o solutie foarte buna din punct de vedere al sanatatii copilului pe termen lung. In plus, parintii se bucura de un plus de confort.

Desi alaptarea la san este un proces intim, alaptarea la biberon este tot un act de apropiere intre mama si copil care permite mamei sa se duca la munca sau sa lase copilul in grija bunicilor sau a bonelor fara a se teme ca i se va face foame si nimeni nu va avea cum sa ii aline aceasta necesitate.

Laptele praf este usor de pregatit, datorita modului in care este realizat. Este nevoie ca biberonul sa fie bine sterilizat si sa se foloseasca apa de buna calitate. Cutia de lapte trebuie pastrata in frigider dupa ce a fost deschisa pentru a nu-si pierde proprietatile.

Ultimele articole

Explorați mai mult