32.8 C
București
AcasăSanatateCare sunt principalele tipuri de anxietate de care sufera oamenii in prezent?

Care sunt principalele tipuri de anxietate de care sufera oamenii in prezent?

Intr-un secol in care toata lumea este mereu pe graba si mai putin inclinata asupra ingrijirii propriei persoane din punct de vedere fizic si psihic, multi oameni ajung sa sufere de anxietate, fara a-si da seama.

Din pacate, aceasta este considerata a fi cea mai buna boala din prezent, de care pot suferi atat adolescentii, cat si adultii. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele tipologii ale acestei boli, care trebuie cunoscute pentru a putea fi mai usor evitate!

Tulburarea generalizata

Pentru inceput, tulburarea cronica este o stare care implica anxietatea excesiva si de lunga durata. Cei care sufera de aceasta boala experimenteaza ingrijorari peste masura referitoare la situatii si persoane dimprejurul lor.

Specialistii considera despre aceasta forma ca ar fi una dintre cele mai grave existente in prezent si ca afecteaza un numar mare de oameni, cu precadere din randul batranilor care raman singuri si care nu au cu cine sa vorbeasca.

Tulburarea de panica

Tulburarile de panica sunt caracterizate de atacuri scurte ori bruste de stari de teroare, dar si teama intensa. Este vorba despre momente in timpul carora oamenii tremura, se simt confuzi, au ameteli sau greturi, dar si dificultati in a respira normal.

Din pacate, atacurile de panica apar in cele mai neasteptate momente si se dezvolta rapid, putand dura, insa chiar si ore in sir. De cele mai multe ori, tulburarile apar in urma unor perioade pline de stres si de griji, in care indivizii nu si-au putut gasi echilibrul psihic necesar pentru a face fata situatiilor in care au fost pusi.

Fobia, tratata in sectia de psihiatrie Bucuresti

Fobia reprezinta temerile irationale pe care oamenii ajung sa le simta la un moment dat. Indiferent daca au motive sau nu, adolescentii si adultii pot trece prin momente de teroare, care trebuie sa fie tratate intr-o sectie de psihiatrie Bucuresti, acolo unde specialistii stiu exact cum sa intervina in fiecare caz in parte.

Avand in vedere ca indivizii ajung sa nu isi mai poata controla emotiile, miscarile sau cuvintele, ei au nevoie de ajutor medical de incredere, datorita caruia sa depaseasca momentele critice.

Tulburarea obsesiv-compulsiva

Tulburarea obsesiv-compulsiva, cunoscuta mai simplu drept OCD este una dintre anxietatile caracterizate de ganduri ori actiuni repetitive, care sunt stresantive si intrusive in acelasi timp.

Cei care sufera de aceasta boala au tendinta de a curata obiecte atunci cand nu este necesar sau sa se spele in mod exagerat pe maini, intrucat considera ca factorii externi ii pot afecta chiar si la un nivel letal.

Pentru aceasta categorie de oameni exista tratamente moderne, care trebuie urmate intocmai si care pot ajuta pacientii sa isi recapete ritmul normal al vietii. Rabdarea este, insa un factor cheie in astfel de cazuri, pentru ca vindecarea nu poate avea loc peste noapte.

Pe langa toate cele mentionate anterior, important de stiut este ca tot in gama anxietatii se incadreaza si tulburarile de stres post-traumatic, tulburarile de separare si tulburarile sociale. De cele mai multe ori psihice, aceste boli au nevoie de tratamente adecvate, astfel incat oamenii sa se simta mai bine!

Ultimele articole

Explorați mai mult