4.2 C
București
AcasăSanatateCe tehnici de albire dentara poti alege pentru un zambet frumos?

Ce tehnici de albire dentara poti alege pentru un zambet frumos?

Aspectul zambetului poate influenta foarte mult increderea in sine, motiv pentru care multi oameni apeleaza la diferite metode pentru a-si albi dantura. Cu toate acestea, un zambet stralucitor este mai intai sanatos si apoi frumos. 

De aceea, in ciuda faptului ca pe piata exista mai multe metode de albire dentara, unele dintre cele mai eficiente sunt cele efectuate in cadrul unui cabinet stomatologic. Aici, medicul dentist va identifica eventualele probleme dentare pe care le prezinta pacientul si va recomanda o tehnica potrivita sau chiar va recomanda rezolvarea problemelor inainte de a se corecta aspectul estetic al dintilor. 

Tehnici de albire dentara pentru acasa 

Pe piata si chiar in mediul online pot fi gasite numeroase solutii prin care oamenii isi pot albi dintii acasa, unele mai eficiente, in timp ce altele mai putin eficiente. De la diferite marci si combinatii de pasta de dinti cu efect de albire dentara, la solutii considerate naturiste, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, carbunele activ, toate sunt incercate de cei care isi doresc o dantura mai alba. 

De asemenea, exista si solutii mai performante, care pot fi folosite acasa, cum ar  fi benzile, gelurile sau creioanele de albire dentara, ori chiar kituri pentru albirea denata acasa. Numai ca efectele acestora variaza de la un pacient la altul. 

Tehnici profesionale de albire dentara

In cele mai multe cazuri, cele mai bune rezultate au fost inregistrate in urma tratamentelor profesionale de albire dentara, efectuate in cadrul cabinetelor stomatologice. Acestea pot fi ralizate atat intern – mai ales pentru dintii care au beneficiat de un tratament endodontic – cat si cu ajutorul unui laser sau unui dispozitiv care foloseste lumina LED. 

Trebuie tinut cont ca ulterior, pacientii se vor putea confrunta cu o sensibilitate dentara, care poate trece in scurt timp. Ceea ce mai trebuie stiut este faptul ca albirea dentara este limitata de albul natural al dintilor. Cei care isi doresc o dantura imaculata ar trebui sa apeleze la alte solutii de estetica dentara, cum sunt fatetele dentare.  

Prin urmare, este indicat ca inainte de a incepe un tratament de albire dentara sa se consulte medicul stomatolog.  

Ultimele articole

Explorați mai mult