21.6 C
București
AcasăAfaceriClinicile medicale – un ajutor in situatii de urgenta

Clinicile medicale – un ajutor in situatii de urgenta

Ce sunt clinicile medicale?

Clinicile medicale sunt, de regula, centre medicale private, care cuprind una, doua sau mai multe specialitati, in functie de specificul acestia si de personalul medical care este prezent. Spre deosebite de spitalele sau dispensarele de stat, acestea prezinta marele avantaj de a oferi servicii la standarde inalte si de a fi mereu la dispozitia pacientilor. Deoarece multe dintre ele, cum ar fi Regina Maria, Sanador, Centrul de Diagnostic si Tratament “Victor Babes” si altele, sunt dotate cu unitati de primiri urgente, persoanele care doresc sa beneficieze de ingrijire in cele mai bune conditii si de personal cu o inalta calificareau posibilitate de a se adresa acestora.

Mai mult decat atat, la aceste centre, cozile sunt, in general, evitate, deoarece accesul la serviciile medicale de specialitate se realizeaza pe baza de programare, iar pacientul va fi primit la ora si ziua in care i s-a comunicat ca I se va oferi consultatia.

Clinici medicale specializate

Pe langa clinicile medicale mari, renumite, amintite in capitolul anterior, medici pasionati au decis ca sa puna bazele unor clinici mai mici, dar foarte ambitioase si cu multa personalitate. Desi nu au amploarea si prestigiul celor celebre, pun la dispozitie personal foarte bine pregatit si medici recunoscuti. La acestea, se pot trata probleme ORL, neurologice, oftalmologice si multe altele.

Datorita faptului ca sunt milioane de romani care sufera din cauza afectiunilor orl, astfel de centre medicale au cunoscut o adevarata amploare in ultimii ani. Dintre acestea, se cuvine a face o scurta trecere in revista a Clinicii Nova, unde se face diagnosticarea si tratarea problemelor din domeniul oto-rino-laringologiei, alergologiei si a neurologiei, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Medicii au numeroase specializari in tara si in strainatate si se bazeaza pe o aparatura de ultima generatie. Serviciile oferite constau, in afara de consultatiile generale, investigatii speciale, analize alergologice, interventii chirurgicale folosind tehnologia cu radiofrecventa, precum si sedinte de reeducare vestibulara in cazul pacientilor cu vertij.

O particularitate de clinicii este faptul ca in ultima perioada a dezvoltat foarte mult pe tratamentul ametelilor si a celorlalte simptome ce compun sindromul vertiginos, in special corectarea dezechilibrelor de la nivelul urechii interne. Aceastea din urma sunt responsabile de starile de instabilitate, senzatia de lipsa de echilibru si tiuit in urechi.

Prin urmare, clinicile medicale aparute in ultimii 10 ani s-au dovedit a fi extrem de profitabile, nu numai pentru industria medicala, dar si pentru omul de rand care isi poate trata, intr-un mediu modern si civilizat afectiunile medicale cu care se confrunta.

Ultimele articole

Explorați mai mult