1.1 C
București
AcasăAutoUleiul de motor, la cat timp se schimba

Uleiul de motor, la cat timp se schimba

Ca masina ta sa fie foarte bine intretinuta, este nevoie sa fii atent la toate detaliile.

Asadar, ai grija sa nu uiti nici de uleiul de motor, sa fie schimbat la timp.

Schimbarea uleiului de motor, obligatorie

Daca uleiul de motor nu este inlocuit la timp, atunci este o amre greseala, caci motorul masinii se va uza mai usor. Ca sa nu faci nicio greseala, ar trebui sa te uiti in manualul autovehicului pentru a sti cu exactitate cand trebuie inlocuit uleiul motorului. La unele masini trebuie sa fie schimbat la fiecare 10 mii de kilometri parcursi, in timp ce la altele la 15 mii de kilometri. Este important sa tii cont de aceste sfaturi, astfel incat motorul masinii tale sa nu aiba de suferit.
Trebuie sa tii cont si de cat de des folosesti masina. Daca mergi mult, mai ales in orasele mari precum in capitala, motorul este mereu solicitat, ceea ce inseamna ca trebuie sa schimbi uleiul mai des. Vorbeste si cu un mecanic auto, caci acesta stie foarte bine ce este de facut in cazul masinii tale. Cel mai bine este sa gasesti unul de la reprezentanta, pentru ca el stie cel mai bine despre ce este vorba.

Ce tip sa aleg?

Raspunsul la intrebarea ce tip de ulei sa alegi se gaseste tot in cartea tehnica a masinii.
Uleiul se recomanda tinand cont de  seria de sasiu. De aceea, trebuie sa tii cont si de seria de sasiu a autovehiculului tau. Ueiul trebuie schimbat numai la un service auto. Uleiurile pot avea o textura mai groasa sau mai subtire, insa cel pe care il alegi depinde de mai multi factori. Ca de exemplu, de anotimpul in care rulezi. Vara este mai bun un anumit tip de ulei, in timp ce iarna se recomanda un altul.
Nu trebuie sa schimbi uleiul de motor nici la interval scurte de timp, atat din punct de vedere al costurilor, dar si pentru ca acest lucru poate duce la defectarea autovehiculului pe  care il conduci. Asftel, exista unii soferi care il schimba la fiecare 5 mii de kilometri, insa acest fapt nu are intotdeauna rezultate pozitive pentru ca motorul sa ramana in stare perfecta de functionare. Asadar, mare atentie!

Ultimele articole

Explorați mai mult