21.6 C
București
AcasăCumparaturi OnlineCumpără Bitcoin profitabil

Cumpără Bitcoin profitabil

Bitcoin a scăzut cu 40% de la mijlocul lunii februarie. În ultima lună, prețul său a scăzut la 3800 USD, dar după  aceea, a crescut cu peste 60% și acum este de 6200 USD.

Poate că luna următoare va fi cel mai bun moment pentru a cumpăra Bitcoin, o opinie similară fiind exprimată de diferiți reprezentanți ai industriei cripto. De exemplu, unul dintre specialiști, a menționat anterior că este puțin probabil ca prețul bitcoin să scadă sub 5.000 USD.

În același timp, șeful Three Arrows Capital, Su Zhu, a prezis creșterea prețului monedei la 50.000 de dolari pe fondul crizei financiare actuale.

Cum să cumperi Bitcoin?

Există trei moduri de a cumpăra Bitcoin. Primul este prin schimburi de criptomonede precum Binance, Bitfinex, Exmo și altele. Pentru a face acest lucru, trebuie să îți creezi un cont și să transferi bani către acesta.

Cu toate acestea, schimburile percep un comision pentru depunerea de fonduri, în medie, acesta variază între 3% și 5%. O modalitate alternativă de cumpărare a criptomonedelor este utilizarea serviciilor de schimb. Acestea permit cumpărarea și vânzarea de monede digitale folosind carduri bancare, sisteme de plată electronice și în numerar.

Adesea, schimbătorii percep un comision mai mic pentru achiziționarea de criptomonede decât schimburile, de la 1% la 3%. Cu toate acestea, pentru a stoca criptomoneda achiziționată folosind astfel de servicii, trebuie să ai în continuare un cont pe platforma de tranzacționare sau un portofel criptografic. A treia modalitate este să cumperi monede digitale cu mâinile tale. Acestea pot fi achiziționate de la alți utilizatori cu numerar sau transfer bancar.

Unde se depozitează criptomonedele?

Poți păstra monede digitale pe schimburi de criptomonede – acesta este cel mai convenabil mod. În acest caz, dacă rata criptomonedelor începe să scadă sau crește brusc, poate fi schimbată imediat cu bani fiduciari sau cu monede stabile – monede cu un preț fix, de obicei legat de dolar.

În același timp, se crede că păstrarea banilor tradiționali și digitali pe schimburile criptografice este nesigură. Toate site-urile importante au pierdut fonduri ale clienților ca urmare a atacurilor hackerilor.

De asemenea, poți stoca active digitale în portofele criptografice bazate pe browser, cum ar fi MyEthereumWallet, în aplicații de pe telefon sau computer. Unele dintre ele oferă posibilitatea de a plăti bunuri și servicii folosind criptomonede sau de a le schimba cu bani tradiționali și alte monede.

Cel mai sigur este să păstrezi criptocurrency în portofele reci. Această metodă implică faptul că investitorul va stoca un fișier pe computerul său sau pe o unitate flash USB, fără de care este imposibil să accesezi monede digitale.

Dar, în acest caz, utilizatorul va pierde capacitatea de a răspunde rapid la fluctuațiile pieței: va fi nevoie de timp pentru a transfera active la bursă sau a le vinde folosind servicii de schimb. În ultimul an, schimburile descentralizate precum ro.exchange și altele au început să câștige popularitate și îți permit să cumperi Bitcoin și să creezi portofele care pot fi accesate numai cu o cheie privată.

Ultimele articole

Explorați mai mult