6 C
București
AcasăFunCum să faci trecerea de la amator la profesionist în poker?

Cum să faci trecerea de la amator la profesionist în poker?

Pokerul este mai mult decât un joc relaxant și distractiv cu prietenii, a devenit o adevărată industrie și tot mai mulți aleg să facă pasul de la amatori la profesioniști.

Pentru a face acest pas trebuie să iei însă în considerare anumite aspecte și să-ți calculezi foarte bine fiecare mutare.

În primul rând, nu trebuie să uiți că, indiferent dacă ești amator sau profesionist, pokerul trebuie să rămână un mijloc prin care să te distrezi. Chiar și când devine o profesie în sine.

Apoi, e nevoie de multă experiență în cazul în care îți dorești să devii profesionist în poker. Când vei face acest pas vei întâlni în mare măsură doar jucători foarte buni, care au mii de ore la masă.

Astfel, pentru a avea succes la poker într-o carieră de profesionist trebuie să fii sigur mai întâi că reușești să ai rezultate foarte bune împotriva oamenilor obișnuiți, care joacă doar de dragul pasiunii.

Gestionează-ți atent bugetul

De asemenea, dacă ești la început și vrei ca pokerul să devină singura profesie din viața ta, asigură-te că îți gestionezi foarte bine bugetul. Pokerul îți poate aduce câștiguri foarte mari în turneele profesioniste, dar la fel de bine poți încasa puțini bani sau chiar deloc. În aceste condiții, gestionarea bugetului este un element cheie.

Așadar, cel puțin la început este bine să nu te arunci cu capul înainte, ci să participi la turnee cu buy-in mai mic, pe care ai șanse mai mari să le câștigi.

Un alt aspect important este și gestionarea emoțiilor. Trebuie să fii pregătit psihic pentru ce va urma, să conștientizezi că vei întâlni jucători mult mai bine pregătiți pe măsură ce mizele sunt mai mari și este posibil să nu mai ai succesul din perioada în care jucai împotriva amatorilor. Cu cât îți vei da seama că și eșecurile fac parte din joc și că sunt lecții din care ai de învățat, cu atât iți va fi mai ușor.

Pe lângă aceste aspecte, contează foarte mult și rezistența fizică, dar și cea mentală. Turneele la care participă jucătorii profesioniști sunt ceva mai lungi, astfel că trebuie să te asiguri că poți face față.

Studiază în permanență

Dacă alegi să faci din poker o carieră, trebuie să fii pregătit cu adevărat. Din acest motiv, e important să fii cât mai pregătit și teoretic, nu doar când vine vorba despre joc. Citește cât mai multe cărți despre poker, interviuri cu jucători celebri și uită-te la finalele unor turnee renumite pentru a studia felul în care cei mai experimentați joacă anumite mâini.

Totodată, dacă vei ajunge la un nivel ridicat vei fi în punctul în care adversarii tăi se vor repeta de multe ori. E bine să îi studiezi și pe ei, să știi cum reacționează în anumite momente, cum joacă anumite mâini și să încerci să anticipezi mutările.

De asemenea, contează foarte mult să îți dai seama și ce gândesc adversarii tăi despre tine și despre mâinile tale. Astfel, prin deciziile pe care le iei îi poți face să creadă că ai anumite cărți și le poți influența deciziile.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont în cazul în care dorești să treci de la statutul de amator la o carieră de profesionist în poker. Din fericire, există și multe exemple de jucători amatori care au făcut acest pas și au avut rezultate foarte bune. Cei mai mulți dintre aceștia au început să joace pe Internet, de distracție, având în vedere că pokerul online poate fi jucat pe sume pentru toate buzunarele și poate fi nu doar un mijloc excelent de distracție, ci și de practică.

Ultimele articole

Explorați mai mult