32.8 C
București
AcasăAutoDespre anvelopele Nokian de iarna

Despre anvelopele Nokian de iarna

Lunile de iarnă se apropie cu pași repezi și apar o mulțime de griji pentru fiecare automobilist. Una dintre cele mai frecvente întrebări este cum să alegi anvelopele potrivite pentru funcționarea de iarnă, când și unde să le schimbi.

Poți alege dintr-o gamă largă de mărimi, modele și mărci. Pe lângă acele anvelope nokian, care câștigă în mod regulat teste în revistele auto, există și multe alte anvelope cu care vei avea iarna sub control.

Conform legii, fiecare șofer trebuie să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă la 1 noiembrie și le pot schimba înapoi la anvelopele de vară pe 31 martie . Acest lucru este prevăzut dacă există un strat continuu de zăpadă sau gheață pe drum sau dacă poți presupune din vreme că acest lucru se va întâmpla. De exemplu, dacă nu există nicio urmă de îngheț nicăieri pe 25 noiembrie și temperatura urcă la 20 ℃, nu vei primi o amendă.

Cum să cunoști anvelopa de iarnă potrivită?

Conform legislației, anvelopele de iarnă trebuie să fie marcate cu literele M + S. O anvelopă marcată cu abrevierea noroi și zăpadă ar trebui să aibă proprietăți de aderență mai bune pe zăpadă sau off-road. 

Știai însă că eticheta M + S nu rezolvă cu adevărat proprietățile de iarnă? Simbolul M + S poate fi, de asemenea, utilizat pentru a marca o anvelopă de vară cu o tracțiune off-road mai bună, ceea ce reprezintă un păcat din partea unor producători de anvelope mai ieftine. Demonstrația garantată a proprietăților bune de iarnă este marcată de un fulg de zăpadă în munte. Prin urmare, toți producătorii renumiți de anvelope își marchează toate anvelopele cu ambele simboluri, adică literele M + S în combinație cu un fulg de zăpadă în munte.

Sunt sau nu diferențe între anvelopele all season și cele de iarnă?

Anvelopele de iarnă îți garantează o manevrabilitate excelentă pe un drum înghețat, o distanță scurtă de frânare și o tracțiune excelentă pe zăpadă. Acest lucru asigură designul și amestecurile de materiale utilizate. Astfel, este recomandat să optezi pentru anvelope iarna în cazurile în care temperatura aerului exterior scade sub 7 ℃. Datorită proprietăților pe care aceste anvelope le determină pentru funcționare iarna, nu este recomandat să le folosești vara. Te pot trăda rapid în situații periculoase.

Dimpotrivă, anvelopele all-season sunt potrivite pentru șoferii ocazionali, în special când circulă pe un drum modificat. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la o schimbare neașteptată a vremii și, datorită unui amestec special de materiale, economisești nu numai timp, ci și bani pentru schimbare și depozitare.

Totuși, nu uita să ții cont de uzura rapidă la căldură și, de o aderență mai mică pe zăpadă datorită conținutului mai mic de siliciu.

Ultimele articole

Explorați mai mult