21.6 C
București
AcasăCasa & Gradina4 avantaje ale unei case la cheie

4 avantaje ale unei case la cheie

Există mai mulți pași implicați în construirea unei case noi – de la dezvoltarea proiectului până la momentul în care proprietarii se pot muta în noua reședință. Aceştia trebuie să se gândească la multe lucruri, precum asigurări, credite, planuri, alegerea meșterilor. Pentru a evita aceşti paşi, pot opta pentru proiectul numit, casa la cheie. Care sunt cele 4 avantaje ale acestui tip de proiect?

Ce este o casă la cheie?

O casă la cheie este rezultatul unui proiect de construcție realizat de la început până la sfârșit de către un dezvoltator imobiliar: întocmirea planurilor, monitorizarea șantierului, conexiuni, amenajări interioare. Construirea unei case necesită o anumită investiție, în primul rând financiară, dar și personală. Munca în timpul construcției unei case și procedurile inerente viitorilor proprietari sunt sarcini care consumă foarte mult timp.

Acesta este motivul pentru care unele firme de constructii Bucuresti oferă un contract la cheie. Optarea pentru acest tip de formulă echivalează cu plasarea unei încrederi totale în constructor. Este esențial ca persoanele interesate să afle despre expertiza și seriozitatea acestuia înainte de a încheia vreun contract. 

Persoanele care sunt în căutarea unui constructor, dezvoltator sau a unei firme în domeniu, pot apela la Registrul Constructorilor care  le oferă o bază de date completă cu astfel de servicii, precum şi multe recenzii scrise de clienţii care au apelat la aceste servicii.

Avantajele unei case la cheie

Dacă succesul caselor la cheie este bine stabilit, este pentru că delegarea completă a construcției casei are multe avantaje.

  • Avantajul nr. 1: confort

Unul dintre principalele avantaje ale casei la cheie este confortul și liniștea. Constructorul nu numai că se ocupă de toată organizarea, dar se poate ocupa și de anumite formalități administrative, cum ar fi depunerea autorizației de construire. 

  • Avantajul nr. 2: siguranță

Acest tip de serviciu all-inclusive necesită un contract formal. Aceasta înseamnă că, în teorie, producătorul trebuie să respecte toți termenii și garanțiile menționate în timpul semnării contractului. Acest contract de construcție a unei case unifamiliale prevede că constructorul se angajează să direcționeze lucrările majore și să asigure legătura între diferiții actori de pe amplasament. Sunt prevăzute asigurări, cum ar fi garanția livrării la timp și la prețul menționat în ofertă.

  • Avantajul 3: adaptabilitate

După selectarea terenului, constructorul va trimite clientului, proiectul casei care ar putea fi potrivit pentru acel teren. Însă acest lucru nu îl va împiedica pe viitorul proprietar să-şi dea cu părerea și să personalizeze planurile existente. 

Prezența unui etaj sau numărul de camere sunt elemente asupra cărora proprietarul are ultimul cuvânt. Unele companii pot oferi chiar amenajarea grădinii sau instalarea bucătăriei. O casă la cheie, da – cu toate acestea viitorul proprietar o poate personaliza după preferinţele sale.

  • Avantajul nr. 4: suport

În timpul unui proiect de asemenea anvergură, proprietarul se poate simți rapid pierdut. Însă faptul că este însoțit de profesioniști în construcții cu experiență, pentru a construi casa este un real atu – acesta se poate baza pe sfaturile lor privind alegerea materialelor, tipul de casă (cu un etaj sau nu) etc.

În concluzie, casa la cheie poate fi o opțiune bună pentru cei care doresc o casă echipată şi un proces de mutare ușor și rapid, cu cât mai puțin stres.

Ultimele articole

Explorați mai mult