21.6 C
București
AcasăAfaceriEchipamente pentru cârnați preparați în restaurantul tău

Echipamente pentru cârnați preparați în restaurantul tău

Ce este un malaxor de carne profesional? O mașinărie HoReCa de amestecat umpluturi din carne, ușor de manevrat chiar și de un ucenic.

Mașina de amestecat carne tocată și alte ingrediente este o dotare obligatorie dacă decizi că e o bună idee să produci în localul tău cârnați și alte asemenea produse de carmangerie ce au la bază umpluturi. De asemenea, este un echipament perfect și pentru producerea unei cantități mari de materii prime de calitate pentru chiftele.

Caracteristicile unui malaxor carne profesional

 • Viteză de amestecare mare.
 • Utilizare confortabilă.
 • Siguranță în exploatare.
 • Amestecă uniform compoziția, chiar dacă volumul acesteia este mare.
 • Este realizat foarte etanș.
 • Se spală ușor.
 • Este durabil chiar dacă este utilizat intensiv.


Pericolele ascunse din cârnații preparați industrial

Cârnați reprezintă un fel popular de mâncare care poate fi găsit acum în multe locuri de pe glob.

Cârnații preparați după diferite rețete tradiționale au ajuns să fie prezenți într-o varietate de opțiuni de luat meniuri și sunt adesea combinați cu bere.

Nici în România lucrurile nu stau diferit. Iubim acest tip de preparat, doar că în ultima vreme suntem atenți la proveniența cârnaților.

Totuși, cârnații sunt printre cele mai controversate produse din industria alimentară. Clasificate ca alimente procesate, cei preparați industrial au doze mari de grăsimi saturate, sodiu, precum și conservanți periculoși pentru sănătate.

Tipurile de cârnați pot fi variate: în funcție de tipul de carne folosit, de modul de producție sau de felul de asezonare a cărnii.

În versiunea industrializată, cârnații au nevoie obligatoriu de conservanți. Problema cu nitriții este că aceștia sunt asociați cu o incidență mai mare a unor tipuri de cancer, precum ar fi tumorile la stomac și la vezică.

Recomandarea experților este în sensul unui consum alimentar foarte moderat de cârnați: maxim o dată pe săptămână.

Pentru aceia care caută o alternativă mai puțin dăunătoare și de calitate mai bună, benefică pentru sănătatea umană, cheia este de a afla din ce sunt făcuți sau de a alege să îi comande în restaurante ce îi prepară în bucătăriile lor profesionale după rețete sigure.

Acestea fiind zise, nu-i așa că dacă ai și tu o unitate HoReCa, probabil că te-ai gândit deja că a sosit vremea să prepari în bucătăria localului cârnații după propriile rețete, fără chimicale periculoase pentru sănătatea consumatorilor? Plus că așa faci și economii substanțiale.

Chiar este o idee grozavă, mai ales că nici nu e mare filosofie să treci la acțiune, dacă ai echipamentele potrivite (mașină de tocat carne, malaxor carne, mașină pentru cârnați etc.).

Avantajele preparării cârnaților în bucătăria restaurantului tău

Iată doar câteva motive pentru care unitatea ta de alimentație publică ar trebui să ia în considerare fabricarea cârnaților:

 • Producția proprie de cârnați este mult mai ieftină pe termen mediu și lung.
  Este mai ieftin să cumperi carne, s-o toci, să-i adaugi condimente naturale, să folosești mațe de porc sau oaie și personalul tău să facă singur cârnații, decât să-i cumperi de-a gata de la alții. Chiar așa! Dacă vrei să reduci și mai mult costurile, cumpără carne vrac și toacă fix cantitatea de care ai nevoie, când ai nevoie.
 • Cârnații de casă au un gust mai bun.
  Unele unități alimentare și măcelării pot folosi deșeuri și bucăți nedorite de carne pentru a face cârnații. Când îi faci singur în bucătăria profesională, poți controla 100% ce tip/tipuri de carne folosești, ce fel de condimente pui, așa încât cu siguranță vor rezulta cârnați mai gustoși decât cei din fabricile de produse alimentare.
 • Pregătirea propriilor cârnați în bucătăria restaurantului îți va permite să experimentezi rețete inedite cu diferite condimente.

Există o varietate de condimente și de ingrediente pe care le poți adăuga la cârnații de casă. Crearea propriul tip de cârnați îți va permite să personalizezi aromele, astfel încât să oferi clienților tăi cel mai bun preparat de acest gen.

Intră chiar acum pe TC Romania Crown Cool și comandă de acolo toate echipamentele gastronomice necesare pentru a prepara cei mai buni cârnați din lume, precum aparate de umplut cârnați. Care sunt aceia? Cei preparați în bucătăria localului tău, evident!

Ultimele articole

Explorați mai mult