19.7 C
București
AcasăEconomieMarcel Boloș iese la atac. Ce decizie a luat acesta

Marcel Boloș iese la atac. Ce decizie a luat acesta


Marcel Boloș a rostit cuvinte pline de semnificație în cadrul intervenției sale joi seară, în legătură cu greva din inima Ministerului Finanțelor. După acele discuții intense, el a luminat calea către măsurile la care au ajuns în unanimitate cu protestatarii. Prin intermediul vocii sale, cuvintele sale au răsunat ca un ecou puternic: „Aceste zvonuri despre tăieri de salarii au adus un rău de o amploare neimaginată. Mi-am dat seama din nou cât de dăunătoare pot fi informațiile neconfirmate care se răspândesc fără nicio piedică în spațiul public.”

„În spatele cifrelor, a hârtiilor și a efortului de zi cu zi, există oameni cu visuri, aspirații și speranțe. Cu acest gând mi-am făcut datoria în orice instituție am ajuns, fiind primul care a luptat pentru ca angajații să se simtă tratați cu respect și recunoștință. Din toate punctele de vedere. Astăzi a fost o zi importantă la Ministerul Finanţelor, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă. Am văzut încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați.

Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției. Eu sunt partenerul angajaților din minister, ușa mea este deschisă oricând, dacă vor să îmi transmită îngrijorările lor sau probleme cu care se confruntă. Angajații din această instituție joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea economică a țării și sunt primul care le va recunoaște valoarea ori de câte ori am ocazia. Ei vor juca un rol vital în dezvoltarea economiei și aplicarea măsurilor necesare acestui scop. Tocmai de aceea trebuie să fie răsplătiți pe măsura importanței activității lor. Reversul medaliei este că am așteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiență, pentru că lipsa de eficiență ne costă scump. În același timp, noi toți, din această instituției știm foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat. Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate. De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncă, astfel încât să identificăm și să aducem îmbunătățiri în funcție de necesități. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea eficient. Mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care au arătat-o în procesul nostru de negociere. Am petrecut ore prețioase într-un dialog deschis, care a atins corzi sensibile în inimile noastre, dar care mă face să privesc cu optimism spre viitor,” a spus Boloș.

Ultimele articole

Explorați mai mult