32.8 C
București
AcasăEconomieCiolacu: "Eu nu pot să accept ca PSD să plătească nota de...

Ciolacu: „Eu nu pot să accept ca PSD să plătească nota de plată”

Într-o apariție joi seară la România TV, premierul Marcel Ciolacu a răspuns sincer la mai multe întrebări. A intrat în scenă cu inima deschisă, asumându-și cu curaj și autoironie rolul de „fraierul de serviciu”. Cu hotărâre și forță de caracter, el și-a luat asupra sa povara reformării complexului sistem bugetar. Fără să se ferească, a dezvăluit că România se află într-o competiție bizară, cu nu mai puțin de 16.000 de ordonatori de credite, o adevărată paradă de cifre. Fiecare cuvânt al său a danțuit în jurul ideii de comasare și reorganizare a structurilor statului, cu o doză sănătoasă de încredere. Mai mult, a subliniat cu siguranță că este „foarte probabil” ca unii dintre cei în slujba statului să aleagă să părăsească barca în timpul acestui proces de schimbare.

„Eu nu pot să accept ca PSD să plătească nota de plată pentru ce au mâncat alții în pandemie, când au îndatorat țara cu 200 de miliarde.  E evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă.  Avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, 16.000 de ordonatori de credite. Fiecare are în subordine director economic, contabil etc. Nu desființăm nici un teatru, nici o bibliotecă. Dar nu e posibil ca fiecare să fie ordonator de credite. Să se unească. 

Fac ceea ce trebuie pentru țara mea. Cred că foarte multe instituții din statul român trebuie comasate. Reorganizare nu înseamnă desființare. Foarte probabil să plece unii dintre ei după reorganizare. Cu certitudine vor dispărea multe funcții de șefi”, a spus Ciolacu. Premierul a mai declarat, referitor la protestul funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică, că acum este „ultimul tren al României de a se dezvolta” și că el și Nicolae Ciucă nu sunt iresponsabili, fiind vorba de riscul de a pierde fonduri europene. El reclamă că „nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”.

Ultimele articole

Explorați mai mult