21.8 C
București
AcasăLifestyleMarirea sanilor cu implanturi mamare: cand sunt vizibile rezultatele finale?

Marirea sanilor cu implanturi mamare: cand sunt vizibile rezultatele finale?

Procedurile de marire a sanilor se bucura de o popularitate incontestabila in randul femeilor de pretutindeni. Rezultatul obtinut cu ajutorul unor  implanturi mamare are adesea un efect diametral nu numai asupra aspectului exterior, ci si asupra psihicului. Prin utilizarea implanturilor adecvate, chirurgul poate da sanilor forma dorita de o femeie, ceea ce adesea ii determina stima de sine si increderea in sine. Merita sa ne amintim ca efectul final al tratamentului este influentat si de perioada de recuperare.

Marirea sanilor implica de obicei implantarea de implanturi din silicon. Un implant mamar este plasate in spatiul creat sub tesutul glandular al sanului, deasupra sau sub muschiul pectoral. 

Alegerea si tipul de implant utilizat in timpul procedurii este decis de medic si pacient in timpul examinarii initiale si discutiei cu privire la operatia viitoare. Procedura in sine este efectuata sub anestezie generala, iar durata sa este de obicei de aproximativ 2 ore, daca nu apar complicatii. Dupa aceasta, este absolut necesar sa urmati recomandarile medicului estetician.

Are operatia de implant mamar pret prohibitiv? Depinde de tipul implantului, de clinica aleasa, de experienta mediculului chirurg ce va efectua interventia.

Dupa operatie, persoana ramane de obicei in clinica inca o zi, timp in care drenurile sunt indepartate si pansamentele sunt schimbate. Dupa parasirea clinicii, este recomandat sa se poarte un sutien special, flexibil, care actioneaza ca o centura ce stabilizeaza implanturile. 

In acest fel, deplasarea implanturilor poate fi evitata. Sutienul poate fi indepartat pentru prima data numai in timpul primei consultatii postoperatorii, care are loc la aproximativ 7 zile dupa operatie si ar trebui purtat in total circa 4 pana la 6 saptamani, dupa caz. Toate cusaturile sunt eliminate in timpul primei vizite la chirurgul estetician care a efectuat operatia de implanturi mamare.

Ce sa nu faci in prima luna dupa interventia chirurgicala de marire a sanilor?

In perioada postoperatorie, in prima luna ar trebui sa ai un stil de viata foarte precaut, pentru ca acest lucru va permite sa eviti complicatiile posibile. Cu toate acestea, nu este recomandat sa stai tot timpul in pat.

In schimb, este recomandat sa faci miscare usoara, precum ar fi plimbarile. Zona din jurul cicatricii este initial umflata si dureroasa, iar echimozele la sani dupa operatie sunt, de asemenea, normale. Durerea postoperatorie se rezolva de obicei cu analgezice fara prescriptie medicala si nu ar trebui sa existe nicio urma a acesteia la cateva zile dupa operatie. Cicatricea, initial roz si tare, se inmoaie si se estompeaza treptat in cateva saptamani, devenind aproape imperceptibila dupa cateva luni. Procesul de maturare a cicatricilor va fi sustinut puternic prin aplicarea de creme si geluri speciale de colagen.

Masajul sanilor dupa operatie

La doua saptamani dupa marirea sanilor, pacienta ar trebui sa inceapa sa-si maseze sanii in mod regulat si sistematic. Acest lucru reduce riscul dezvoltarii unei capsule de tesut conjunctiv in jurul implantului, ceea ce ar putea agrava rezultatul final al procedurii. Exista si unele complicatii (de exemplu, hematoame sau infectii ale plagii) care prelungesc procesul de vindecare si pot duce, in cazuri rare, chiar la necesitatea indepartarii implantului implantat anterior.

Cand sunt vizibile efectele finale ale maririi sanilor cu implanturi?

Rezultatele finale ale interventiei chirurgicale de marire a sanilor pot fi de cele mai multe ori evaluate la circa 3-6 luni dupa operatie. Cu toate acestea, se recomanda ca pacientul, de obicei o data pe an, sa fie supus unei examinari ulterioare a sanilor la un centru in care a fost efectuata o interventie chirurgicala. 

In cazul implantarii implanturilor care contin solutie salina, poate exista o scurgere treptata a continutului implantului in tesuturile inconjuratoare, care dureaza multe luni. Acest lucru poate provoca in cele din urma asimetrie a glandelor mamare si formarea ridurilor pe suprafata pielii direct deasupra implantului micsorat.

Trebuie amintit ca rezultatul final este influentat de mai multi factori, varsta, daca pacienta este fumatoare si daca are boli cronice insotitoare. Boli precum diabetul provoaca vindecarea grea a tesuturilor si, prin urmare, pot prelungi timpul de asteptare pentru efectul final al maririi chirurgicale a sanilor.

Vrei detalii? Intra chiar acum pe site-ul clinicaestet.ro al clinicii de chirurgie estetica Zone Medical Estet din Bucuresti!

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie estetica, Doctor in Medicina  

Ultimele articole

Explorați mai mult