32.8 C
București
AcasăAutoDespre anvelopele de iarnă

Despre anvelopele de iarnă

Aderența insuficientă nu sunt neobișnuită la temperaturi sub zero grade. Este mai bine să eviți capcanele iernii și să cumperi anvelope iarna. Pe gheață, zăpadă alunecoasă, nămol, gheață sau sol alunecos, un autovehicul poate fi condus numai cu anvelope M + S. Anvelopele M + S sunt anvelope care sunt deosebit de potrivite pentru condițiile meteorologice de iarnă, în special pe noroi și zăpadă proaspătă și topită. 

Anvelopele de iarnă permise, trebuie să aibă una dintre următoarele marcaje pe peretele anvelopei: M + S, M & S, MS sau o pictogramă de munte cu fulg de zăpadă. Acest lucru se aplică și anvelopelor pentru toate condițiile meteorologice și pentru toate anotimpurile. Nu numai zăpada și gheața fac ca anvelopele de iarnă să fie necesare. Când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, anvelopele de vară își pierd tracțiunea. Distanța de frânare va fi mai mare, iar vehiculul va derula mai rapid. 

De ce anvelopele de iarnă sunt mai eficiente?

Când temperatura medie scade sub 7 grade Celsius, este timpul să schimbi anvelopele auto. Deoarece anvelopele de iarnă oferă nu doar o mai mare aderență în condițiile de drum de iarnă, ci și la temperaturi sub limita de 7 grade. Acest lucru are legătură cu proprietățile de aderență ale anvelopelor. 

La frig, cauciucul anvelopelor de vară devine dur și nu mai oferă suficientă aderență pe drum. Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt, în general, mai potrivite pentru iarnă decât anvelopele de vară – dar în comparație cu anvelopele de iarnă sunt doar un compromis. Oricine depinde de vehicul în fiecare zi iarna sau planifică o călătorie mai lungă, ar trebui, prin urmare, să conducă în siguranță cu anvelope iarnă.

Conform legii, șoferul unei mașini este responsabil pentru respectarea cerinței de a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Există proprietăți decisive care afectează aderența rutieră. 

Acestea includ mai presus de toate adâncimea benzii de rulare și vechimea anvelopei. Legea prevede o adâncime a profilului de 1,6 milimetri. Pentru o mai bună aderență pe timp de iarnă, este recomandabil un profil de cel puțin 4 milimetri. 

În plus, anvelopele trebuie înlocuite cel puțin o dată la 10 ani. Cu vârsta, cauciucul devine fragil și dur. Drept urmare, răspunderea inițială nu mai este garantată.

Anvelope M+S – Caracteristici decisive

Cele două proprietăți decisive prin care diferă anvelopele, sunt profilul și compusul din cauciuc. Anvelopele de vară au un compus mult mai dur, deoarece trebuie să reziste la temperaturi ridicate. Dacă vrei să conduci cu anvelopele de iarnă vara, ai avea de fapt o distanță de frânare mai mare și o abraziune mai mare.

Profilul unei anvelope M+S este caracterizat de model și adâncime. Există multe tăieturi de profil mic care se întrepătrund cu zăpada și gheața. În spatele anvelopelor M+S există diferite tehnologii care sunt responsabile pentru o distanță de frânare mai bună, în condiții de iarnă.

Ultimele articole

Explorați mai mult