24.2 C
București
AcasăITSistem de alarma wireless vs. sistem de alarma cablat

Sistem de alarma wireless vs. sistem de alarma cablat

In ziua de azi, necesitatea montarii de sisteme de alarma in locuinta sau la sediul unei intreprinderi sau a unei companii este foarte ridicata. In functie de preferintele utilizatorului, se poate alege un sistem de alarma wireless sau cablat, care sa ii ofere acestuia cele mai bune functii si cel mai bun confort. Nu sunt diferente semnificative intre cele doua sisteme de alarma, dar este bine ca oamenii sa le cunoasca inainte de a face o investitie in acest sens.

Sistemul de alarma este ansamblul de echipamente interconectate care are ca scop principal detectarea si semnalarea prezentei persoanelor sau a evenimentelor nedorite. Acest sistem se poate monta in spatii interioare, dar si in spatii exterioare, cu echipamente speciale. Sistemele de alarma sunt alcatuite din centrala, acumulator back-up, sirene, detectoare de miscare, de vibratie, de soc, de scurgeri de gaz si multe altele, un dispozitiv de comunicare cu telefonul mobil al proprietarului si o telecomanda pentru armare si dezarmare fara tastatura.

Diferente intre sistemele de alarma wireless si cele cablate

Sistemele de alarma cablate si wireless sunt diferite din punctul de vedere al realizarii conexiunii intre centrala si senzori. La sistemele cablate, conexiunea se realizeaza prin cabluri, iar la cele wireless nici nu intra in discutie acel manunchi impresionant de fire.

In plus, sistemele cablate sunt considerate de specialisti mai sigure decat cele wireless, datorita conexiunii fixe dintre senzori si centrala de alarma. Chiar daca exista dubii in acest sens, problemele de securitate sunt aproape nule, iar utilizatorii dispun de aceeasi protectie.

Sistemele de alarma cablate se diferentiaza estetic de cele wireless. In unele locuinte nu se pot ascunde foarte bine cablurile, chiar daca sunt trecute pe la baza casei, pe la colturi sau prin mansoane de plastc aplicate prin pereti. Este nevoie de mentenanta, de instalare, operatiunile devin greoaie si uneori incomode, in timp ce aceste probleme sunt complet eliminate in cazul sistemelor de alarma wireless. Senzorii pot fi plasati oriunde, fara a exista teama ca un cablu ar putea ramane la vedere.

Mai mult decat atat, este mult mai usor de montat centrala de alarma wireless chiar si de la distanta, din reteaua locala a locuintei. Instalarea unui router wireless este foarte facila, in timp ce sistemul de alarma cablat ofera un avantaj mai mare in ceea ce priveste zona de acoperire. Pierderea semnalului wireless sau imposibilitatea ca acesta sa ajunga pana in cel mai indepartat punct al cladirii este un lucru cat se poate de real si reprezinta un dezavantaj al sistemelor wireless.

Magazinul online Foxys ofera persoanelor interesate o gama foarte variata de sisteme de alarma, cu livrare in 24 sau maximum 48 de ore. Fiecare produs este descris in mod detaliat, atat in ceea ce priveste sursa de alimentare, cat si compatibilitatea cu modulele de comunicatie prin retelele de telefonie, posibilitatea de apelare pe telefonul mobil al proprietarului si accesoriile incluse.

Cu siguranta ca instalarea unui sistem de alarma la domiciliu este cea mai buna alegere pe care o pot face oamenii care doresc sa se simta in siguranta si sa traiasca intr-un confort cat mai ridicat, cu o monitorizare permanenta a locuintei, chiar si de la distanta, si posibilitatea de a primi notificari ori de cate ori se intampla ceva.

Ultimele articole

Explorați mai mult