32.8 C
București
AcasăCasa & GradinaIluminarea subsolului perfect

Iluminarea subsolului perfect

Dacă tocmai ai cumpărat o casă mare, poate ai și un subsol locuibil, pe care vrei ca să îl transformi într-un atelier pentru hobby-ul tău, cameră de oaspeți, cameră de jocuri și de stat cu prietenii la taifas sau  chiar birou de lucru.

Desigur, poate să fie și un spațiu multifuncțional, mai ales dacă are dimensiunile potrivite pentru a fi împărțit în mai multe zone.

Iluminatul este de bază, după igienizare, deoarece un subsol este prin definiție întunecos. Una sau chiar mai multe plafoniere de la Eglo Romania pot ca să facă minuni în această privință, dar nu sunt de neglijat nici spoturile luminoase împrăștiate în diverse locuri, poate chiar un lampadar, benzile cu leduri colorate.

Ce poate să fie mai provocator decât iluminarea unei camere fără ferestre?

Plafonierele ar trebui să aibă becuri de măcar 13w și temperatura culorii luminii ar trebui să fie mai degrabă una caldă spre neutră, altfel, dacă ar fi prea rece, chiar ai avea senzația că ești într-o grotă și probabil că nu îți dorești asta.

Dacă vei avea abilitatea de a te juca inteligent cu sursele de lumină, becurile cu led permit chiar să faci combinații de mare efect între lumina caldă și cea neutră care îți vor plăcea la nebunie atât ție personal, cât și celor ce te vor însoți din camera fantastică de la subsol.

În cazul unul astfel de spațiu, fără ferestre, un singur strat de lumină, reprezentat de lumina ambientală nu va fi suficient.

Chiar s-ar putea să dea celor ce stau mai mult la subsol o senzație aiurea, de claustrofobie puternică.

După cum spun unii care au realizat asemenea proiecte de amenajare unor subsoluri de locuințe, un iluminat plat, care este răspândit doar din tavan se aseamănă cu lumina impersonală dintr-un dulap sau debara. Nimănui nu i-ar plăcea să stea pe post de mătură sau borcan de murături pe raft, nu-i așa?

Alege plafoniere, dar și lampadare și veioze pentru subsol

Tocmai de aceea accentele luminoase sunt secretul care dă  adâncime și volum într-o cameră fără ferestre. Câteva lampadare de interior cu becurile poziționate la nivelul ochilor sau chiar niște veioze vor adăuga acele luminițe care să îi spună creierului că este în siguranță și că nu are de ce să se teamă, chiar dacă nu există ieșire decât pe ușă, nu și pe geam!

Obiectele luminoase dau o stare de încredere. Sub nicio formă nu trebui să lăsați zone întunecoase, deoarece atunci apare imboldul automat de a pleca rapid din acel loc tenebros. Luminați așadar tot ceea ce există în câmpul vizual, dar și colțurile.

Dacă o să răsfoiți catalogul virtual de produse Eglo Romania o să găsiți acolo corpuri de iluminat care merg de minune ca să alunge orice umbră dintr-un spațiu aflat la subsolul unui imobil. Ar fi păcat să ratați oportunitatea de a începe și duce la capăt un astfel de proiect minunat, cum este acela al unei camere speciale, care poate să fie cel mai grozav loc dintr-o casă, dacă este amenajat inteligent!

Ultimele articole

Explorați mai mult