25.1 C
București
AcasăLifestyleȘtii să speli în mod corect lenjeria de pat? Top sfaturi pentru...

Știi să speli în mod corect lenjeria de pat? Top sfaturi pentru asternturi de pat impecabile!

Ți s-a întâmplat vreodată ca așternuturile de pat pe care le-ai spălat să nu miroasă atât de bine pe cât credeai? Sau să observi că au rămas la fel de pătate, cu toate că ai respectat cantitatea de detergent? Mai mult ca sigur că ai experimentat tot felul de situații atunci când ai spălat lenjeria pentru pat. Chiar dacă ai procedat în mod corect, atât timp cât rezultatul nu fost cel așteptat, înseamnă că ai comis niște greșeli. În cele ce urmează, îți vom spune ce trebuie să faci (și să nu faci) pentru a avea întotdeauna o lenjerie de pat spălată impecabil.

Așternuturile de pat se spală pe set, nu cu alte articole de lenjerie

Fețele de pernă, husa pentru pilotă sau plapumă și cearșaful de pat – atât și nimic mai mult trebuie să se regăsească în cuva mașinii de spălat. Chiar dacă există tentația de a supraîncărca mașina și cu alte piese de lenjerie pentru pat, nu ceda ispitei! În acest fel, așternuturile tale vor beneficia de întreg fluxul de apă, iar detergentul va ajunge în toată compoziția.

Curăță lenjeria pătată înainte de a o spăla!

Petele de pe așternuturi sunt mai greu de îndepărtat la o singură spălare, așa că, înainte de a spăla lenjeria, curată petele! Folosește o soluție specială de eliminat sau înmuiat petele și așternuturile tale vor ieși impecabile după numai o singură spălare.

Nu doar dozajul detergentului contează, ci și tipul și setările de temperatură!

Pe lângă cantitatea de detergent, contează și tipul acestuia, pentru că un detergent cu o putere mare poate deteriora țesătura lenjeriei. În plus, setările de temperatură trebuie să fie cele specificate pe eticheta așternuturilor. În cazul în care nu există astfel de informații, amintește-ți că lenjeria în culori pale poate fi spălată la orice temperatură. Cea colorată și foarte închisă la culoare trebuie spălate la o temperatură scăzută.

Intervalul de timp dintre spălări este esențial!

Nu lăsa așternuturile nespălate foarte mult timp – cel mult la două săptămâni, acestea trebuie spălate. În timpul anotimpului cald, lenjeria trebuie spălată săptămânal, în caz contrar depunerile de grăsime, piele moartă și transpirație afectând compoziția acesteia. Mai mult decât atât, lăsată nespălată o perioadă mai îndelungată de timp, lenjeria va deveni mediul propice pentru dezvoltarea germenilor și bacteriilor.

Nu uita că atunci când usuci lenjeria de pat, aceasta să fie cât mai bine întinsă și să stea în locuri aerisite. În plus, pentru a fi cât mai bine uscată, poți opta pentru extra stoarcere (opțiunea simplă, nu în profunzime). Acum poți să te bucuri de o lenjerie de pat spălată impecabil!

Sursă: https://kapere.com/

Ultimele articole

Explorați mai mult