19.7 C
București
AcasăLifestyleVacanță în Grecia - Topul celor mai frumoase insule elene

Vacanță în Grecia – Topul celor mai frumoase insule elene

Leagănul civilizației europene şi oamenii ei cu adevărat prietenoși îţi urează bun venit şi o ședere minunată încă de la primul pas pe care îl faci pe acest minunat tărâm. Dacă ţi-ai propus o vacanţă în Grecia în 2019, vei fi cu adevărat fericit să poţi explora un peisaj extrem de diversificat: plaje care se întind pe mai mulți kilometri, golfuri ascunse, plaje cu dune de nisip, plaje cu pietriş, nisip tipic solului vulcanic şi zone umede de coastă.

Care sunt opțiunile de vacanță

Chiar dacă este prima dată când vizitezi litoralul Greciei sau ești familiarizat cu locurile elene, îţi promitem o experiență de călătorie cu adevărat memorabilă. Indiferent ce îţi doreşti pentru vacanţa din 2019, vrem să fii convins că nu vei fi nicio secundă dezamăgit, pentru că diversitatea peisajului este unică în Europa – munții, plajele nesfârșite și mările turcoaz, numeroasele oraşe şi sate. Te invităm, aşadar, să guști din esența Greciei din zori până în amurg și să descoperi o lume încărcată de istorie, de legende şi de frumos, fie că alegi o vacanţă în Lefkada, Thassos, Creta, Santorini, Zakynthos sau mai puţin vizitatele Naxos, Mykonos sau Antiparos.

Insulele sunt principala caracteristică a Greciei și o parte integrantă a culturii și tradiției țării. În total sunt 6.000 de insule și insulițe împrăștiate în Marea Egee și în Marea Ionică, din care doar 227 de insule sunt locuite – un fenomen cu adevărat unic pentru continentul european. Ştim, va fi o decizie grea, mai ales că fiecare insula a Greciei dezvăluie turistului, cu mister, propria sa nuanţă şi propria poveste magnifică, iar dacă ar fi să facem un top al lor, iată care sunt preferatele noastre:

Locul 3 – Santorini

Pentru excursii superbe cu barca, tururi de vin, hoteluri fantastice, restaurante uimitoare şi lucruri minunate de făcut îţi sugerăm să alegi Santorini. Alături de Creta, aceasta este cea mai bună insulă din Grecia, chiar si în sezoanele de iarnă, când încă găseşti multe lucruri pe care le poţi face aici.

Locul 2 – Antiparos

Dacă plajele idilice liniștite și restaurantele fantastice locale sunt pe gustul tău, atunci insula Antiparos este o alegere excelentă, fiind accesibilă numai cu barca, din Paros.

Locul 1 – Lefkada

Ești genul care este impresionat de contraste? Îţi recomandăm „Caraibele Greciei” – Lefkada, supranumită astfel datorită peisajului desprins parcă dintr-un tablou edenic.

Există multe motive care te vor face să iubeşti Lefkada: marea cu combinaţiile de verde şi albastru, plajele, frumusețea sălbatică, satele pitorești muntoase şi satele tradiţionale de pescuit. Nu în ultimul rând, accesul pe insulă este facil, deoarece este singura insulă unde poți ajunge cu mașina fără a lua feribotul. Lefkada este o insulă recomandată deopotrivă pentru cupluri şi pentru familii, mai ales că blânda climă mediteraneană care răsfaţă aceasta insulă a Greciei oferă o vară prelungită – din mai până în octombrie, cu un soare strălucitor şi zâmbitor şi ploi rare – creionând contextul ideal pentru o experienţă extraordinară.

Câmpiile de coastă din Lefkada sunt bogate şi uluitoare: plaje care îţi taie respiraţia, peninsule, golfuri, precum Vlychou, Sivota, Rouda, în partea de est a insulei sau Vassiliki, în partea de sud. Vegetația insulei este bogată, văile sunt fertile, iar canioanele impresionante, unde poți admira măslini, chiparoși, o mare varietate de pini, o specie unică de stejar, ierburi dulci și flori rare, precum două tipuri rare de bujor (peregrina și mascula).

Desigur, trebuie să menţionăm orașele de coastă Nydri și Vassiliki – unde golfurile mari şi vânturile puternice atrag o mulţime de fanatici ai sporturilor nautice, însă majoritatea insulei, inclusiv satele somnoroase din regiunea Sfakiote şi minunata fostă capitală Karya, și-a păstrat caracterul autentic. Viaţa tradițională a satului continuă, aproape neschimbată în mai mult de un secol, de aceea te invităm să accesezi cât mai mult din naturaleţea acestui loc, prin plimbări şi interacţiuni cu oamenii care trăiesc în Lefkada, iar insula are o mulțime de atracţii, cu o istorie bogată datând din timpurile pre-Homer.

În ciuda dimensiunilor sale, a plajelor glorioase, a capitalei sofisticate şi a accesibilității uşoare, Lefkada rămâne una dintre destinațiile cele mai nealterate ale Mării Ioniene.

Ultimele articole

Explorați mai mult