32.8 C
București
AcasăLifestyleCe presupune interventia de marire a sanilor cu silicon

Ce presupune interventia de marire a sanilor cu silicon

Tot mai multe femei apeleaza la marirea sanilor cu silicon si la chirurgie plastica. Statistic, 6 din 10 femei, ajung an de an in cabinetele plasticienilor pentru diverse proceduri chirurgicale ca rinoplastia, marirea buzelor sau liposuctia si marirea sanilor.

Marirea sanilor este una dintre cele mai des solicitate interventii.

Marirea sanilor cu silicon – tipuri de implanturi mamare

Tinand cont de materialele din care sunt facute implanturile exista doua tipuri – cu silicon si cu ser fiziologic. Marirea sanilor cu silicon este o operatie mai des intalnita decat cea cu ser fiziologic.

Implanturile cu ser au fost pana nu demult cea mai folosita metoda prin care erau mariti sanii. Avantajul acestei metode consta in faptul ca daca apare o ruptura serul se poate absorbi fara probleme in organism. Acestea nu ofera aceasi senzatie placuta in timpul palparii si exista si riscul de aparitie a cutelor, ceea ce inseamna ca se va inrautati in timp aspectul implanturilor.

Implanturile cu silicon sunt unele dintre cele mai moderne si folosite tipuri de interventii pentru infrumusetare in prezent. Ele contin in exterior un invelis din silicon si pe interior gel siliconic care nu se imprastie atunci cand invelisul este deteriorat. In plus, aceste implanturi cu silicon sunt foarte placute la atingere si ofera senzatia sanilor naturali.

Operatia de implant cu silicon imbunatateste cu mult aspectul fizic, insa asta nu implica si imbunatatirea altor aspecte care tin mai mult de calitatea vietii. Din acest motiv se recomanda ca operatia sa fie pusa in practica doar pentru imbunatatirea stimei de sine si a increderii in propriul corp.

Pentru operatia de marire a sanilor implanturile sunt introduse in buzunarele create prin incizii care se pot face in santul mamar si care sunt unele dintre cele mai folosite tehnici – marele avantaj al metodei consta in modul usor in care se pot scoate si inlocui implanturile.

Se poate face o incizie si trans axilar ceea ce implica o incizie foarte mica in axila prin care chirurgul plaseaza implantul. Metoda aceasta lasa o cicatrice mica in axila. Incizila trans areolaraimplica si o incizie semicirculara, undeva pe marginea inferioara a areolei, insa nu toate pacientele sunt candidatele potrivite pentru tipul acesta de interventie, ci numai cele cu areolele mari.

Metoda buzunarului este submusculara sau subglandulara:

Submuscular – are loc sub muschiul pectoral mare. Acesta este ridicat din zona unde este inserat si acopera implantul pe 2/3 din dimensiune.

Subglandular – amplasat in spatiul dintre glanda mamara si musculatura. Conditia importanta in cazul acesta este chiar prezenta unei glande mamare de dimensiuni medii sau chiar mari si a tesuturilor care au grosimea suficient de mare, astfel incat sa permita si acoperirea corecta a implanturilor.

Atat locul in care se face insertia, cat si tehnica de incizare, dimensiunea sau forma implanturilor, se stabilesc de catre medic la sugestia pacientului. Se va face o consultatie preoperatorie in care toate detaliile sunt stabilite si unde se fac masuratori in zona toracelui.

Ultimele articole

Explorați mai mult