19.7 C
București
AcasăLifestyleBlefaroplastie: ridicarea pleoapelor cazute cu efect de intinerire

Blefaroplastie: ridicarea pleoapelor cazute cu efect de intinerire

Datele colectate in lume indica o crestere a numarului de persoane preocupate de aspectul lor fizic in ultimii doi ani. Potrivit sondajelor, operatia de blefaroplastie este a treia cea mai cautata interventie estetica din lume, dupa cea de marire a sanilor si de liposuctie a abdomenului. 

Cuprins:

  • Solutia eficienta pentru ridicarea pleoapelor cazute: blefaroplastia
  • Pretul operatiei de ridicare a pleoapelor cazute trebuie apreciat dupa criteriul cost/beneficii 
  • Blefaroplastia: o procedura estetica relativ simpla, cu efecte spectaculoase pentru pacient 
  • Corectarea pleoapelor cazute: beneficiile principale ale acestei proceduri de chirurgie estetica

Solutia eficienta pentru ridicarea pleoapelor cazute: blefaroplastia

Cand oamenii petrec zilnic ore intregi in fata computerului, incep sa-si observe mai riguros imperfectiunile fizice. Potrivit acestuia adevar incontestabil, stresul cauzat de pandemia de coronavirus este, de asemenea, un factor important capabil a provoca multe nemultumiri.

Adaugam la sindromul anxios de Covid-19, care le fac pe multe persoane nu mai doarma bine, sa faca excese alimentare si bahice, inclusiv incapacitatea obiectiva de a-si mai desfasura activitatile fizice in mod obisnuit, in aer liber sau in salile de fitness. Toate acestea au consecinte imediate dramatice asupra aspectului lor fizic.

Nu este de mirare ca in aceste conditii s-a observat cresterea interesului pentru interventiile estetice de blefaroplastie (acele proceduri chirurgicale de indepartare a excesului de piele din zona pleoapelor superioare si inferioare si a pungilor de grasime palpebrale, rezultate in urma procesului natural de imbatranire a organismului), cu scopul de a obtine un aspect mai intinerit. 

Utilizarea mastilor de fata obligatorii in pandemie a fost luata in considerare de expertii in medicina estetica ca avand stransa legatura cu cererea crescuta de interventii in regiunea capului. Operatii chirurgicale la frunte, gat, pleoape si sprancene incep ca sa aiba o cerere din ce in ce mai mare.

Este firesc. Oamenii s-au vazut si s-au privit in oglinda si au socializat online mai mult decat niciodata in ultimele decenii. Au ajuns inconstient ca sa se compare cu vedetele tv si influencerii de pe retelele de socializare. Acest lucru creeaza pretentii mai mari referitoare la aspectul lor fizic. Daca o poza mai poate sa fie retusata, pe Zoom lucrurile stau cu totul altfel. Si atunci apeleaza la bisturiu. La o interventie chirurgicala simpla, precum liposuctia barbiei sau una de eliminare a fenomenului de “pleoape cazute” si “pungi sub ochi”. 

Pretul operatiei de ridicare a pleoapelor cazute trebuie apreciat dupa criteriul cost/beneficii 

Avand in vedere starea de bine pe care o au pacientii ulterior, ei chiar nu mai considera ca are in prezent o interventie estetica, spre exemplu o operatie de blefaroplastie pret mare.

Chirurgia plastica poate fi intr-adevar luata in considerare ca solutie salvatoare in aceasta perioada a pandemiei de persoanele ce sunt cu moralul la pamant si foarte frecvent incep ca sa-si respinga propriul aspect. 

Daca schimbarea prin intermediul unei operatii estetice te va face sa te accepti mai bine, sa te restartezi, nu refuza o experienta medicala de acest gen in 2022, pentru ca iti va aduce beneficii nu doar de ordin fizic, ci si psihic, emotional.

Operatiile plastice, spre deosebire de ceea ce cred de obicei oamenii, nu sunt in esenta inutile. Impactul chirurgiei plastice nu este doar unul de suprafata, pe plan estetic, ci are impact major si pe latura psihologica a pacientilor, redandu-le stima de sine si calitatea vietii pierdute din cauza nemultumirii tot mai accentual fata de felul in care arata.

Blefaroplastia care este o procedura chirurgicala in trend acum, era indicata si in trecut pentru corectarea defectelor estetice localizate in zona pleoapelor specifice imbatranirii. Odata cu inaintarea in varsta, excesul de piele, “buzunarele de grasime” si lasarea pleoapelor inferioare si superioare pot provoca o serie de probleme grave inclusiv referitoate la afectarea sistemului vizual.

In cazul acumularii de piele si grasime, de exemplu, pierderea de colagen este principalul responsabil pentru acest tip de alterare fizica, mai ales la varstnici. Plus ca musculatura tinde sa slabeasca de-a lungul anilor. Prin urmare, blefaroplastia este o interventie chirurgicala efectuata pentru persoanele care, dupa ce au depasit 30 de ani, incep sa prezinte diverse semne de imbatranire prematura si riduri de expresie.

Blefaroplastia: o procedura estetica relativ simpla, cu efecte spectaculoase pentru pacient 

Are blefaroplastia pret prea piperat? Nicidecum. Plus ca ea este efectuata de medicul chirurg estetician de obicei intr-un regim ambulatoriu, interventia chirurgicala se efectueaza cu anestezie locala si dureaza in medie cam doua ore, persoana fiind externata in aceeasi zi.

Corectarea pleoapelor cazute: beneficiile principale ale acestei proceduri de chirurgie estetica

Blefaroplastia este o procedura estetica foarte eficienta care face privirea mai expresiva si intinereste spectaculos fata persoanei operate. Pe de alta parte, are rolul ca da o stare de bine pacientilor, deoarece aceasta tehnica de chirurgie plastica este indicata pentru a trata chiar si unele tipuri de tumori benigne ale pleoapelor.

Blefaroplastia: alte beneficii importante:

1.Modifica muschiul ridicator

Din cauza excesului de piele si a buzunarelor de grasime, nu este neobisnuit pentru potentialii pacienti o crestere a greutatii pleoapelor. Se poate ajunge uneori chiar si la afectarea corneei. Prin urmare, aplicarea acestui tip de procedura care permite ridicarea pleoapelor poate imbunatati considerabil functionarea sistemului ocular.

2. Reduce astigmatismul

Astigmatismul este o afectiune a ochiului cauzata de o modificare a curburii corneei. Persoana cu o astfel de suferinta are probleme de refractie. Operatia de ridicare a pleoapelor cazute poate minimiza acest neajuns, oferind inclusiv o imbunatatire a vederii, datorita perceptiei mai mari a culorilor si profunzimii lucrurilor din jur.

3. Previne ptoza pleoapelor

Ptoza pleoapei sau ptoza mecanica este acea problema care rezulta din caderea pleoapei superioare la unul sau ambii ochi. Acest lucru poate aparea din cauza pierderii elasticitatii pleoapelor. Pe langa faptul ca impiedica deschiderea completa a ochilor, aceasta afectiune poate provoca si un aspect mai obosit al fetei. Printr-o interventie chirurgicala estetica pentru indepartarea excesului de piele, acest neajuns este evitat.

4. Imbunatateste stima de sine

Aceasta procedura medicala creste stima de sine deoarece  armonizarea faciala va permite un aspect placut al fetei care va fi remarcat imediat de interlocutorii cu care persoana operata vine in contact direct sau prin intermediul unui ecran (telefon, tableta, laptop). 

Pentru a evita temerile si indoielile care ar putea compromite rezultatele, este insa foarte important sa existe o echipa de profesionisti, precum cei de la Clinica Zone Medical Estet, care vor face din aceasta procedura una rapida, simpla si foarte sigura.

In general, timpul mediu de interventie este in jur de doua ore si se aplica o anestezie locala, cu posibilitatea folosirii unui sedativ usor. In foarte rare cazuri, pacientul trebuie supus anesteziei generale.

In practica, inciziile sunt efectuate intr-un mod minim invaziv. In acest fel, medicul poate garanta ca cicatricile ramase sunt insesizabile, nefiind astfel compromis rezultatul estetic al acestui tip de operatie.

Vrei detalii suplimentare despre operatia estetica de ridicare a pleoapelor cazute? Intra pe clinicaestet.ro chiar acum!

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica

Zone Medical Estet – Clinica Chirurgie Estetica Bucuresti

Ultimele articole

Explorați mai mult