6.6 C
București
AcasăCasa & GradinaCum imbunatatesc peretii tip cortina consumul de energie electrica?

Cum imbunatatesc peretii tip cortina consumul de energie electrica?

In prezent, problema consumului de energie electrica devine din ce in ce mai pronuntata, fiind uneori mult prea dificil de gestionat costurile care trebuie sa fie platite. Pentru a se mai estompa din ele, multe persoane aleg diverse metode care le pot ajuta sa mentina confortul termic in locuinta, fara sa fie nevoite sa plateasca multe costuri suplimentare pentru a-l obtine.

O solutie care poate sa fie luata in considerare este inovatia arhitecturala care consta in pereti cortina, aplicati peste structura deja existenta a cladirii. Motivul pentru care au devenit atat de populari este unul simplu, dar important: ofera confortul termic dorit in toate camerele interioare.

Ce se afla in arsenalul de beneficii al peretilor cortina?

Izolare termica

In contextul actual, metodele disponibile pentru realizarea izolarii termice sunt la mare cautare, datorita impactului pe care il ofera locuintei la nivelul confortului termic. Peretii cortina sunt realizati in mare parte din sticla si se folosesc cel mai mult in cadrul cladirilor de birouri, pentru avantajele pe care le ofera la nivelul izolarii termice, dar si pentru aspectul elegant, curat care este mentinut cu minimum de efort.

Izolare fonica

Un alt aspect esential de care se tine cont la ora actuala este si izolarea fonica. Lipsa acesteia poate sa creeze un mediu haotic, nearmonios pentru locuitorii locuintei. In cazul in care este vorba despre cladirile de birouri, asigurarea linistii poate fi un factor decisiv in procesul de  desfasurare a activitatilor angajatilor. 

In caz contrar, nivelul productivitatii scade, iar rezultatul muncii nu mai are acelasi grad de performanta. In ceea ce priveste locuinta, este important de mentionat ca asigurarea confortului fonic poate sa previna o multime de probleme de sanatate de ordin mental, cum ar fi: anxietatea, depresia.

Nivel scazut de intretinere

Fiind predominant realizati din sticla, peretii tip cortina nu au nevoie de un nivel ridicat de intretinere. Este recomandat sa se curete de doua ori pe an, cu solutii speciale, proces care nu solicita mult timp si nici mult efort. Nimeni nu-si doreste sa-si asume responsabilitatea pentru indeplinirea anumitor sarcini suplimentare cand acestea ar putea sa fie la fel de bine evitate.

Completarea peretilor cortina cu montarea de pergole retractabile poate fi o combinatie utila si care ofera performantele dorite. Daca pe langa peretii tip cortina sunt instalate si pergolele, proprietarul locuintei sau a cladirii de birouri se va bucura de un confort termic la un nivel mult mai ridicat, dar si de o extindere a intregului spatiu, prin crearea unei zone exterioare ferite de intemperii si de razele ultraviolete. 

Acest spatiu ar putea fi folosit drept terasa, ca loc de relaxare pentru membrii casei, pentru prietenii si rudele lor atunci cand vin in vizita sau ca loc de pauza in care angajatii din cladirea de birouri pot socializa sau pot lua masa.

In concluzie, fiecare locuinta ar putea beneficia de un confort termic mai ridicat odata cu instalarea pergolelor retractabile si a montarii peretilor cortina. Pe langa acest detaliu tehnic, cele doua elemente arhitecturale au rolul si de a imbunatati design-ul imobilului, oferindu-i posibilitatea de a fi castiga o valoare mai mare in momentul in care proprietarul doreste sa-si vanda casa.

Ultimele articole

Explorați mai mult