19.7 C
București
AcasăLifestyleCe faci in această vara? 5 activitari utile si placute

Ce faci in această vara? 5 activitari utile si placute

Omul gospodar își face vara sanie și iarna car, spune un proverb popular. Dar ce faci dacă mai e funcțională sania pe care ai făcut-o vara trecută? Cu ce să te ocupi? Îți sugerăm noi. Am selectat câteva activități prin care vei îmbina utilul cu plăcutul și-ți vei transforma vara într-un car de amintiri frumoase și energie pozitivă.

  1. Explorează!

Creează-ți o tradiție din a vizita în fiecare weekend câte o locație din țara ta. Pregătește-ți rucsacul. Pune în el o hartă, o pelerină de ploaie, trusa de prim ajutor, sacul de dormit, o lanternă, aparatul foto, baterii de rezervă și alimente greu perisabile. Chiar dacă crezi că pe multe din ele nu le vei folosi, trebuie să le ai la îndemână mereu, pentru orice eventualitate. Trasează-ți pe hartă locurile unde vrei să ajungi. Mai întâi vizitează obiectivele din zona ta, fă un city break la Iași, Brașov sau București, unde n-ai fi – redescoperă orașele din apropiere. Cu siguranță, există foarte multe monumente istorice și naturale pe care încă nu le-ai descoperit. Adună-ți gașca și explorează țara!

  1. Socializează!

E adevărat că vara multă lume pleacă în vacanță. Dar nu trebuie să uităm că e vară și ”afară”, iar mulți români care muncesc sau locuiesc în străinătate ar putea veni în concediu la baștină, la părinți. Amintește-ți de vechii colegi și prieteni, contactează-i, întreabă-i când revin în țară și organizează un fel de ”întâlnire cu absolvenții”. Vă veți aminti de anii trecuți, vă veți face plinul de emoții și nostalgie, veți afla informații interesante și detalii din viața fiecăruia și, poate, veți crea noi legături utile pentru carieră sau viața personală. Fă poze și creează un album pe Facebook în care să-i etichetezi pe toți cei prezenți. Astfel o să faci poftă și altora să vină la următoarea întâlnire.

  1. Vizitează-ți rudele!

Amintește-ți de rudele pe care nu le-ai văzut demult. Poate ai verișori pe care nici nu-i cunoști. Ați putea trece întâmplător pe alături, fără să știți că sunteți dintr-un neam. Fă-ți timp să-i vizitezi. Unii ar putea fi aproape, alții în altă localitate sau chiar în altă țară. Astfel vei împușca mai mulți iepuri odată: îți vei revedea rudele, vei ieși din rutină schimbând peisajul, te vei odihni, vei călători, vei afla cum trăiesc alții și vei primi o nouă doză de emoții și adrenalină. Poate rudele au nevoie și de o mână de ajutor din partea ta. Călătoria trebuie planificată din timp. Contactează-i pe cei la care urmează să mergi, cu câteva săptămâni înainte. Dacă primești confirmarea că ești așteptat, începe să te pregătești de călătorie: cumpără bilete, cadouri, fă-ți geamantanul și Drum bun!

  1. Dezvoltă-te!

Datorită faptului că ziua de vară este mai lungă, ai putea aloca puțin timp și unui hobby, care stă prăfuit prin amintiri. Poate ai un vis nerealizat, poate vrei să înveți o nouă meserie. Acum există atâtea cursuri de scurtă durată, cursuri serale, online, actuale, cum ar fi cursurile SEO practice, web design sau programare, din care poți obține noi cunoștințe și îndemânări. Poate ai un talent pe care l-ai cam ignorat în ultimul timp. Nu uita de dezvoltarea morală și de satisfacția ta interioară. Cu siguranță, se vor găsi și din cei care vor spune ”Eu n-am nici un talent”. De unde poți ști, dacă nu le-ai încercat pe toate? ”Gustă” din orice-ți trezește interesul. Nu va merge, treci la altceva. Atunci când înveți ceva nou și când exersezi, te perfecționezi. Alimentează-ți sufletul și creierul. Învață tot ce poți, de fiecare dată când poți, de la oricine poți; mereu va veni o vreme când vei fi recunoscător că ai făcut lucrul acesta”, spunea Sarah Caldwell, directoare americană de operă.

  1. Fă curat!

Vara e perioada perfectă pentru curățenia generală. Acum poți spăla și aerisi totul: de la haine, perne și plăpumi, până la hanorace și covoare. Scoate totul din dulapuri, alege de ce ai nevoie, iar ce ține loc degeaba, donează, refolosește sau aruncă. Curățenia generală îți va aduce un sentiment de ușurare și satisfacție, iar evenimentele pozitive vor curge gârlă. După cum susțin specialiștii în feng shui, fiecare lucru are propria energie, care ocupă loc în casa și viața ta. Dacă un pahar este plin, nu mai poți turna în el apă. Ca să mai poți adăuga ceva, trebuie să eliberezi loc. Așa e și în viață. Deci, suflecă-ți mânecile și eliberează-te de trecut!

Ultimele articole

Explorați mai mult