Cadouri Casa & Gradina Cumparaturi Online

Craciunul, cea mai frumoasa si sfanta sarbatoare!

Craciunul, cea mai frumoasa si sfanta sarbatoare!

Ne apropiem de Craciun, sarbatoare draga tuturor, cand in aer plutesc binecuvantari alese si bucurii tainice, iar noi toti devenim mai buni, mai calzi si mai senini. Cu totii ne-am bucurat de venirea lui Mos Nicolae, cel care nu intarzie niciodata sa deschida tolba darurilor din luna lui Undrea, iar acum asteptam cu dor primii fulgi de nea sau sclipirea inghetata a primului derdelus al iernii, dar indeosebi momentul memorabil al impodobirii bradului de Craciun. Brad sub care Cel Vechi de Zile, cu impreuna-lucrarea (sau de ce nu, complicitatea) bunilor si dragilor parinti de pretutindeni, asaza cadouri minunate. Brad in jurul caruia noi toti, uniti prin colind, vestim stralucirea unei Stele, calatoria a trei intelepti incarcati cu daruri, strafulgerarea unor aripi de inger cu vesti de pace pe pamant si bunavoire intre oameni, si, mai ales, nasterea Omului printre oameni.

In aceste momente frumoase, cand cuvantul cel mai de pret (sau hash-tag-ul daca vreti) este DARUIRE, ma gandeam sa poposim si noi, cu mintea si sufletul langa o cutie. Da, chiar langa o cutie, discreta sau chiar tainica, mica, dar nu neinsemnata, simpla la inceput, dar nespus de speciala la final: o cutie cu daruri.

Saracia nu este neaparat o vina, sau obligatoriu o pedeapsa divina, nici neaparat un semn al leneviei si nu e nici lipsita de demnitate – de multe ori, poate fi o piatra de incercare, sau un punct de intoarcere (de la intuneric la lumina, de la fizic la metafizic, de la pamant la Cer) si de ce nu, un semn al Milei Divine. Saracia, poate nu e intotdeauna un semn al milostivirii catre sarmani, dar sigur e un semn catre noi cei care, mangaindu-ne semenii devenim, in genere, mai buni si avem totodata posibilitatea cu totul speciala, sa ii oferim Domnului daruri. Caci daca nu ar fi cei necajiti si lipsiti, in spatele carora straluceste suspinul lui Iisus, care dintre noi ar putea nadajdui la cinstea de a darui ceva lui Dumnezeu?

Hrana? Sa fim seriosi!

Vesminte? Lumina nu doar ca Il inconjoara, dar ea insasi izvoraste din El!

Aur? Nu cred sa aiba parte de vreo cotatie in Ceruri.