19.7 C
București
AcasăAutoCum alegi un set de anvelope de iarna ieftine ideale pentru masina...

Cum alegi un set de anvelope de iarna ieftine ideale pentru masina ta

La o prima vedere, alegerea anvelopelor pentru a fi utilizate pe perioada iernii este o alegere destul de simpla. Conducatorii auto, insa, se confrunta cu numeroase obstacole atunci cand sunt nevoiti sa isi cumpere un set de anvelope si nu stiu in ce sa investeasca. Cu siguranta sfaturile specialistilor ii vor ajuta sa ia cea mai buna decizie in acest sens.

O oferta foarte variata de cauciucuri iarna ieftine este disponibila in cadrul magazinului online Anvelo Star, care comercializeaza numai produse noi, de cea mai buna calitate.

Criterii de selectie a anvelopelor de iarna

In primul rand, conteaza informatiile de pe flancul anvelopei. Se va tine cont de latimea si inaltimea anvelopelor, de indicele de sarcina si de viteza, dar si de modelul anvelopei. In plus, conducatorii auto trebuie sa aiba in vedere si numarul de aprobare ECE, care reprezinta standardul european si informatii despre presiunea maxima permisa de anvelope.

De asemenea, se va tine cont si de tara de fabricatie si de numele producatorului, de indicatorii de uzura si de informatii privind faptul ca anvelopa indeplineste toate cerintele Departamentului American de Transport. Orice masina vine echipata din fabrica cu anvelope originale, iar schimbarea anvelopelor se va face in conformitate cu ceea ce scrie in cartea masinii.

Fiecare tip de masina are omologate cateva masuri de anvelope, de cele mai multe ori numai o dimensiune, iar pentru identificarea acestora este necesara consultarea Cartii Tehnice a masinii sau flancului anvelopelor cu care este echipata masina. Diametrul anvelopelor trebuie sa fie acelasi cu diametrul jantelor pe care se monteaza.

Indicele de sarcina sau de incarcare este denumirea indicelui ce reprezinta sarcina maxima de incarcare. Indicele de viteza este acela ce arata viteza maxima pe care o permite o anvelopa.

In functie de stilul de sofat al conducatorului auto, se aleg anvelopele auto, dar si in functie de conditiile de pe sosea, daca drumul are gropi, daca iernile sunt de regula aspre si cu foarte multe precipitatii.

Inainte de a achizitiona un set de anvelope de iarna, este important ca oamenii sa stie ca nicio anvelopa nu este cea mai buna din toate punctele de vedere. De aceea, inainte de a face achizitia, este important ca oamenii sa decida ce isi doresc de la anvelope.

Daca soferii merg cu o viteza moderata pe drumuri cat de cat bune, atunci isi pot indrepta atentia catre o anvelopa cu o rezistenta de rulare redusa, pentru a oferi un randament kilometric excelent si un consum de carburant redus.

Nu in ultimul rand, este important de avut in vedere si alte criterii precum zgomotul anvelopelor, consumul de carburant si clasele de aderenta pe ud, care arata cat de rapid franeaza anvelopa in conditiile rularii pe un carosabil ud.

Nu in ultimul rand, conducatorii auto tin cont si de brand atunci cand isi aleg anvelope si cauciucuri de vara, deoarece brandul este un criteriu foarte important. Cu cat compania este mai cunoscuta la nivel national si international, cu atat sunt mai cautate.

Ultimele articole

Explorați mai mult