Gadget

Oracle isi acuza rivalul de furt

Oracle isi acuza rivalul de furt

Gigantul de pe piata software, Oracle, si-a dat in judecata pricipalul concurent, compania germana SAP, sustinand ca aceasta ar fi furat informatii vitale, informeaza bbc.co.uk. Cele doua companii sunt principalii jucatori de pe piata programelor software destinate afacerilor.

Cele mai citite articole

Oracle pretinde ca germanii de la SAP sunt vinovati de furt la nivel corporational, fortand intrarea pe unul din site-urile pentru suport clienti. Se pare ca o companie achizitionata de SAP in 2005, TomorrowNow, ar fi accesat reteaua Oracle si ar fi descarcat mai multe programe si alte materiale.

Materialul care ar fi fost insusit pe cai ilegale de catre SAP facea parte din programul Peoplesoft, cumparat de Oracle in 2005. Peoplesoft a fost doar o parte din seria de achizitii de 20 de miliarde de dolari pe care a desfasurat-o Oracle timp de trei ani si care a supus SAP unor presiuni foarte mari din punct de vedere concurential.

Plangerea a fost inaintata unui tribunal din San Francisco si contine acuzatiile Oracle, conform carora ‘acest furt face parte din strategia ilegala conceputa de SAP impotriva Oracle’. In replica, un purtator de cuvnt al SAP a declarat ca, deocamdata, compania nu va face nici o declaratie pana nu va studia acuzatiile.

Cele doua companii au dus dintotdeauna o lupta stransa pentru a castiga cat mai mult din piata programelor software, iar cand Oracle ameninta sa se distanteze de rivalul sau, SAP, germanii au incercat sa-si ‘momeasca’ clientii cu programe realizate de TomorrowNow (SAP), care ar fi oferit asistenta pentru produsele Oracle.

Astfel, SAP a castigat 480 de clienti de la Oracle. Directorul executiv SAP, Henning Kagermann, spune ca acest lucru este multumitor, dar nu extraordinar. Comparand rezultatele celor doua companii dupa sase luni, se poate observa ca Oracle si-a depasit asteptarile si a inregistrat o crestere de piata, iar SAP a inregistrat rezultate modeste. (M.C.)

Cele mai citite articole