Lifestyle

Principalele motive pentru a investi intr-o centrala termica si cele mai importante criterii de achizitionare

Pentru ca in marile orase companiile ce sunt responsabile de furnizarea caldurii incep incet-incet sa se retraga, montarea unei centrale termice devine o necesitate.

Atat pentru cei care locuiesc la bloc, cat si pentru cei ce stau la casa, in mediul rural sau urban, centrala termica ramane una din cele mai bune optiuni de incalzire a spatiului.

Asadar, exista centrale termice pe gaz, potrivite atat pentru apartament, cat si pentru casa, centrale termice pe lemne sau pe peleti. Unul din cele mai cunoscute magazine online in acest sens este Aleroma.ro, oferind proprietarilor de apartamente si de locuinte posibilitatea de a se bucura de confort si siguranta pe o perioada foarte indelungata, deoarece produsele comercializate vin cu o garantie foarte mare.

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o centrala termica?

Incalzirea centralizata era pana nu demult o solutie foarte buna pentru oamenii care locuiau la oras, iar incalzirea pe lemne, la soba, era o solutie ideala pentru cei care locuiau la casa, in mediul rural.

Acum, lucrurile s-au schimbat. Pericolele din spatele unei sobe necuratate la timp si pierderile din reteaua de distributie, precum si calitatea slaba pe care o ofera furnizorii de caldura ii determina pe romani sa se debranseze, sa renunte la sobe si sa instaleze o centrala termica proprie.

Potrivit specialistilor in domeniu, cea mai eficienta ar fi centrala pe gaz in condensare, avand un randament foarte bun si fiind mult mai economica din punct de vedere al consumului.

Cele mai citite articole

Centralele pe gaz reprezinta o solutie ieftina, sunt usor de curatat si de intretinut si sunt disponibile in doua variante: in condensare si conventionale.

Oricare ar fi alegerea proprietarilor, gradul de confort si satisfactia va fi foarte mare deoarece acestea asigura nu numai caldura, ci si apa calda menajera necesara familiei.

Criterii necesare de avut in vedere inainte de a achizitiona o centrala termica

Inainte de a cumpara o centrala termica, este bine ca potentialii clienti sa tina cont de mai multe lucruri. In primul rand, puterea centralei trebuie corelata cu suprafata casei si u necesarul de apa calda.

De asemenea, eficienta energetica este un criteriu foarte important, deoarece, cu cat clasa de eficienta energetica este mai buna, cu atat costurile sunt mai mici.

Mai mult decat atat, in cazul centralelor pe gaz se va lua in calcul si tipul triajului, si anume evacuarea gazelor arse, care poate fi natural sau fortat. Centrala trebuie sa incalzeasca si apa calda menajera in mod instantaneu sau prin acumularea intr-un boiler. Incalzirea instantanee este de preferat, nu cea cu boiler exterior.

Nu in ultimul rand, este bine ca utilizatorii sa tina cont si de pret, de producatorul centralei termice si de dotarile suplimentare atunci cand fac o asemenea alegere.

Montarea unei centrale trebuie sa se faca de catre un specialist, iar verificarile anuale sunt necesare pentru a preveni situatiile periculoase. Centrala termica este, la momentul actual, considerata de catre specialisti, cea mai buna solutie de incalzire.

Cele mai citite articole