21.6 C
București
AcasăLifestyleSiropul de aronia şi alte sucuri care ajută la detoxifierea organismului

Siropul de aronia şi alte sucuri care ajută la detoxifierea organismului

Obţinerea unui corp frumos şi a unei siluete de invidiat poate fi posibilă prin consumul unor alimente naturale, sănătoase, printr-o dietă echilibrată şi prin consumul unor sucuri detox care au rolul de a îmbunătăţi sănătatea organismului. Detoxifierea organismului este foarte importantă, este o acţiune prin care organismul neutralizează produsele toxice de origine internă sau externă, prin care se curăţa de toxine, iar cea mai bună metodă de detoxifiere este cea a consumului de sucuri detox.

Când este necesară detoxifierea organismului?

Detoxifierea organismului se poate face de câteva ori pe an, o cură de detoxifiere fiind necesară atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, la orice vârstă şi indiferent de condiţia socială. Toxinele îşi fac loc în organism prin consumul de carne, de alimente fast food sau semi-preparate, iar eliminarea acestora este imperios necesară din ficat.

Detoxifierea este un proces realizat de ficat, astfel încât organismul să funcţioneze în mod corect, eliminând toxinele. Pentru că procesul de detoxifiere să fie realizat în mod corect, corpul trebuie să aibă nutrienţii necesari, pentru că în lipsa acestora, procesele de detoxifiere nu vor funcţiona în mod corespunzător, motiv pentru care se vor acumula substanţe toxice în corp.

Toxinele vin din alimente nesantoase pe care oamenii le ingerează în mod frecvent, de la produsele fast food, până la cele pline de aditivi alimentari, fructe şi legume stropite cu pesticide şi carnea plină de hormoni. Chiar şi alcoolul, tutunul, medicamentele sau drogurile sunt responsabile cu intoxicarea organismului.

Cu alte cuvinte, corpul uman este bombardat zilnic cu toxine, iar acumularea lor poate conduce la o funcţionare deficitară şi la îmbolnăvire. Din acest motiv, curăţarea organismului în mod constant este esenţială pentru a menţine sănătatea, iar curele de detoxifiere sunt un aliat bun, având un rol purificator asupra corpului şi minţii.

Curele de detoxifiere sunt recomandate de două ori pe an, când organismul se simte slăbit, obosit, plin de toxine, balonat, când se manifestă direea şu constipaţia, când apar puncte negre şi coşuri în exces, ori transpiraţie urât mirositoare.

Ce presupune detoxifierea organismului?

Cura de detoxifiere presupune consumul pe termen scurt a unor sucuri naturale, cum este sirop de aronia sau alte sucuri din combinaţii de fructe şi legume diferite, ceaiuri şi alimente sau salate cât mai sănătoase.

Curele de detoxifiere sunt extrem de benefice pentru că:

  • aduc energie organismului, pentru că ficatul şi rinichii îşi vor îndeplini funcţiile la capacitta maximă;
  • reglează tranzitul intestinal;
  • cresc calitatea somnului şi îmbunătăţesc starea psihică;
  • curăţă pielea şi îi conferă strălucire;
  • ajuta organele vitale să funcţioneze la maxima capacitate.

Pentru o cură de detoxifiere efectuată în mod corespunzător, se vor consuma sucuri şi siropuri din următoarele fructe şi legume care ajută la eliminarea toxinelor din sânge:

  • fructe şi legume verzi, bogate în vitamina C şi fier, cum ar fi castravete, spanac, măr, lime, avocado;
  • citrice, bogate în vitamina C;
  • fructe şi legume roşii, cum ar fi aronia, zmeură, fructe de pădure, roşii;
  • fructe şi legume galbene şi portocalii, cum ar fi ananas, măr, morcov, ghimbir.

Ultimele articole

Explorați mai mult