11.7 C
București
AcasăCasa & Gradina5 idei pentru a transforma o cameră de rezerva în casa ta

5 idei pentru a transforma o cameră de rezerva în casa ta

Acum, când petreceți mai mult timp în casă, ați observat că aveți un spațiu suplimentar pe care nimeni din gospodărie nu îl folosește. Dacă aveți o cameră liberă în casă, nu face nimănui niciun bine dacă rămâne goală. Iată câteva idei pe care le puteți folosi pentru a vă condimenta camera în plus și pentru a adăuga puțină bucurie în viața de acasă.

Dormitorul de rezerva

Dacă ai deseori oaspeți la tine acasă, transformarea unei camere goale în dormitor de rezervă este o idee de la sine înțeleasă. Un dormitor suplimentar le va permite oaspeților tăi să se simtă bineveniți și mai mult ca acasă decât dacă ar dormi pe niște cearșafuri aruncate peste o canapea.

Având un dormitor de rezervă vă va ajuta să oferiți un loc de cazare cuiva care vine în vizită din afara orașului sau care poate a băut prea mult. Lucrul de bună vecinătate ar fi să le permiteți să stea în spațiul lor. Dacă doriți să faceți un efort suplimentar, luați în considerare posibilitatea de a oferi un mic pachet de îngrijire pentru oaspeții dvs.

Pe lângă un pat, o comodă, un dulap și poate mai multe în camera de oaspeți, le puteți oferi lucruri de primă necesitate pe care poate le-au uitat în timpul călătoriei lor. Lucruri precum o periuță de dinți suplimentară, pastă de dinți, șampon și bețișoare Q pot face ca oaspeții dvs. să se simtă foarte bineveniți. Se crede că încărcătoarele de telefoane mobile sunt cele mai uitate obiecte atunci când călătoresc, așa că ar putea fi util să păstrați câteva dintre cele mai comune tipuri de încărcătoare în camera de oaspeți, de asemenea.

Lounge

Te-ai întrebat vreodată dacă sufrageria ta este suficient de mare pentru gospodăria ta? Transformarea camerei de oaspeți într-un lounge vă poate ajuta să vă relaxați și să vă destindeți după o zi lungă. Tipul de lounge pe care îl creezi depinde de tine, atâta timp cât funcționează într-un mod care să completeze camera ta de zi principală fără să o umbrească.

Dacă intenționați să primiți doar oaspeți adulți, transformarea camerei libere într-un lounge cu un bar sau un minibar ar putea încânta gospodăria dvs. și pe oricine vă vizitează. Învățați câteva cocktailuri de succes și ați putea găzdui o petrecere de neuitat într-un salon cu lumini grozave și scaune confortabile, separat de camera de zi în care îi primiți pe ceilalți oaspeți sau vă petreceți timpul cu familia.

Un lounge poate deveni, de asemenea, o cameră de jocuri, perfectă atât pentru petreceri, cât și pentru seri de jocuri în familie. Dacă sunteți un fan al jocurilor video, al jocurilor de societate sau al jocurilor de masă, cum ar fi biliardul și foosballul, atunci puteți restructura acea cameră liberă într-un paradis pentru momentele de distracție. Oricare ar fi direcția, optați pentru scaune confortabile pentru acele nopți lungi de joc, iluminat ambiental și multe suprafețe pentru băuturi și jocuri.

Alternativ, luați în considerare posibilitatea de a face din salonul dvs. un loc confortabil pentru a vă cuibări cu cărți, dacă vă plac spațiile mai liniștite. Faptul de a avea o bibliotecă acasă vă poate încuraja să vă luați ochii de la ecran pentru a vă concentra asupra învățării a ceva nou sau pentru a evada într-o lume fictivă. De asemenea, cititul poate reduce riscul de a muri prematur cu până la 20%, așa că ar putea merita să vă păstrați mintea activă prin intermediul cuvântului scris.

Biroul de acasă

Mai mulți oameni lucrează de acasă ca niciodată. Aproape jumătate din forța de muncă lucrează acum de acasă în mod regulat, ceea ce înseamnă că birourile de acasă au crescut vertiginos în popularitate. Cu toate distragerile cauzate de animalele de companie, copii și alți membri ai gospodăriei cu care se confruntă angajații, un birou de acasă desemnat devine o necesitate pentru orice profesionist.

Faptul de a avea o cameră cu ușă ar putea face diferența între a da tot ce ai mai bun la locul de muncă și a ceda în fața distracțiilor pe parcursul zilei – ceea ce face din camera ta liberă locul perfect pentru a finaliza munca. Alegeți mobilier confortabil care se potrivește cadrului dumneavoastră și vă menține o postură corectă. Dacă puteți, luați în considerare posibilitatea de a elimina toate distragerile din cameră și de a o folosi doar ca birou acasă.

Atelier de artizanat

Pentru cei creativi, a avea un studio de artizanat ar putea însemna să pună în sfârșit proiectele creative în propriul lor spațiu. Fie că vă place să pictați sau să coaseți, dedicarea unei camere întregi pentru meșteșuguri vă asigură că vă puteți avea consumabilele într-un singur loc, fără teama de a le pierde sau de a le permite să se infiltreze în alte zone ale casei.

Dacă nu sunteți genul de artizanat, luați în considerare posibilitatea de a alege un hobby creativ. Faptul de a avea momente desemnate pentru creativitate vă poate ajuta să vă reduceți stresul și să diminuați riscul de deteriorare cognitivă. Încercați ceva mic, cum ar fi pictura în acuarelă, iar apoi vă puteți extinde orizonturile și puteți încerca diferite forme de artă.

Sala de sport de acasă

Având în vedere că tot mai mulți oameni doresc să rămână în siguranță, au fost nevoiți să renunțe să mai meargă în anumite locuri – cum ar fi sala de sport. Dacă forma fizică este esențială pentru tine, ia în considerare investiția în echipamente de exerciții fizice pentru casa ta.

Nu trebuie să începi cu seturi de greutăți uriașe sau o bicicletă staționară dacă nu vrei să te angajezi – poți alege greutăți mai mici și un covoraș de yoga, atâta timp cât ai spațiu pentru ele.

Punându-vă toate echipamentele, indiferent de mărime, într-o singură cameră, veți avea o zonă de gimnastică în care să vă retrageți ori de câte ori doriți. Ceilalți membri ai gospodăriei tale ar putea contribui pentru a-și procura propriul echipament, iar sala de sport de acasă ar putea deveni mai mare decât ai anticipat. Puteți adăuga chiar și un mini-frigider sau o stație de hidratare pentru a vă asigura că toți cei care folosesc camera practică exerciții fizice în siguranță.

Articol preluat de pe HubDeco

Ultimele articole

Explorați mai mult