3.5 C
București
AcasăCumparaturi Online5 lucruri esențiale de care ai nevoie în această iarnă

5 lucruri esențiale de care ai nevoie în această iarnă

În această iarnă, condițiile meteorologice, dar și diverse alte provocări care pot să apară, te pot prinde nepregătit. Înainte de a începe sezonul rece este important să ai în vedere câteva lucruri esențiale. Vei avea posibilitatea să faci demersurile din timp, pentru ca în această iarnă să te bucuri de fiecare clipă, așa cum îți dorești.

1. Control optometric 

Controlul optometric este foarte important, indiferent de sezon, nu doar pentru persoanele care au un viciu de refracție și ochelari de vedere. Acesta este și o măsură preventivă care ajută la detectarea timpurie a potențialelor probleme ale ochilor. Pentru a preveni apariția unor afecțiuni oculare, la Lensa Veranda Mall te poți califica pentru un control optometric gratuit. Intră online, chiar acum, pentru a face programarea!

Perioada rece a anului poate avea un impact semnificativ asupra sănătății ochilor. Condițiile de frig, vântul intens și expunerea la lumina puternică pot provoca uscăciunea ochilor. Controlul optometric periodic poate evidenția unele tulburări, înainte ca acestea să producă simptome sesizabile. Tratamentul acordat la timp, poate preveni agravarea afecțiunilor ce ar putea periclita  sănătatea vederii. 

2. Ochelari de soare 

Radiațiile UV pot afecta ochii chiar și în sezonul de iarnă. Radiațiile ultraviolete pot provoca leziuni temporare sau permanente la nivelul retinei sau al altor structuri oculare. Și în zilele de iarnă cu nor, radiațiile pot fi prezente, motiv pentru care este esențial să porți ochelari de soare. În plus, reflexia soarelui pe zăpadă este orbitoare și poate afecta vederea. 

Conducerea mașinii în zilele însorite de iarnă poate fi periculoasă din cauza orbirii. Ochelarii de soare pot ajuta la reducerea strălucirii și la îmbunătățirea vizibilității și în timpul condusului. Așadar, aceștia nu sunt doar un accesoriu la modă, ci și un instrument vital de protecție a ochilor în sezonul de iarnă. Prin urmare, trebuie să te asiguri că ai o pereche de calitate pentru momentele în care ieși. Gama de ochelari de soare Aida Airi te poate ajuta în orice împrejurare. Din oferta bogată vei putea identifica cel puțin o pereche potrivită nevoilor și gusturilor.

3. Accesorii de iarnă 

Căciulile au un rol crucial în sezonul rece, fiind necesare pentru a proteja capul și urechile de frig. Acestea pot reduce riscul de degerături la nivelul urechilor, care sunt printre primele părți ale corpului afectate de frig. 

Mănușile de iarnă sunt un alt accesoriu cu rol de a menține mâinile la căldură, departe de frig, vânt și umezeală. De multe ori, mâinile sunt primele care simt frigul, iar degerăturile pot apărea rapid în condiții de temperaturi scăzute. 

Fularele păstrează căldura la nivelul gâtului și al feței. Expunerea regiunii gâtului la frig poate duce la răceală și dureri în gât, de aceea fularele sunt primele care pot preveni astfel de probleme.

4. Echipament adecvat 

Pentru plimbări sau pentru a practica sporturi în sezonul rece, confortul și siguranța ar trebui să fie pe primele locuri. Un element de bază al garderobei de iarnă este îmbrăcămintea termică. Aceasta este special concepută pentru a reține căldura corpului, oferind în același timp confort și mobilitate. O geacă de calitate furnizează protecție împotriva vântului și a umezelii, în oraș sau pe o pârtie de schi. 

Pentru a-ți păstra picioarele uscate și calde, este important să investești în încălțăminte de iarnă adecvată. Ghetele impermeabile sunt o alegere excelentă, deoarece oferă protecție împotriva umezelii și îți păstrează picioarele în siguranță. Încălțămintea de iarnă corespunzătoare poate reduce semnificativ riscul de accidentări cauzate de căzături pe gheață sau zăpadă.

Pentru a te bucura de activitățile preferate în sezonul rece sau pur și simplu de o ieșire la cumpărături, nu trebuie să uiți acasă ochelarii de soare. Pe lângă protecția ochilor împotriva radiațiilor UV și a strălucirii zăpezii, ochelarii de soare Miu Miu, adaugă și un strop de stil ținutei de iarnă. 

5. Cremă hidratantă și protecție solară

În sezonul rece, importanța hidratării pielii nu poate fi subestimată. Vântul și temperaturile scăzute pot deshidrata epiderma, cauzând iritații, roșeață și fisuri.

Alegerea cremei de hidratare adecvate pentru sezonul rece necesită o atenție deosebită. Cele recomandate pentru iarnă sunt de obicei mai dense și bogate în ingrediente nutritive. Ele creează un strat protector, pentru ca pielea să rămână hidratată și să reziste mai bine agresiunilor externe. 

Deși poate părea surprinzător, protecția solară este la fel de importantă în sezonul rece ca și în cel cald. Pentru aceasta, este recomandat să utilizezi zilnic o cremă cu protecție solară, chiar și în zilele în care soarele nu pare a fi prezent. Crema trebuie aplicată pe toate zonele expuse, față, gât și mâini, factorul de protecție solară SPF recomandat este cel puțin 30. 

Pentru a te bucura în siguranță de sporturile de iarnă, dar și de ieșirile în aer liber, pregătirile sunt importante. Dacă ai parcurs acest material până la capăt, ai aflat care sunt cele mai importante 5 lucruri de avut în vedere. Fă planul încă de acum și aranjamentele necesare, pentru a te bucura din plin de această iarnă!

Ultimele articole

Explorați mai mult