21.6 C
București
AcasăCumparaturi Online5 mituri privind fumatul de narghilea pe care le poți demonta cu...

5 mituri privind fumatul de narghilea pe care le poți demonta cu ușurință

Narghileaua reprezintă exemplul perfect de produs “împrumutat” din cultura altor popoare, în jurul căruia societatea s-a grăbit sa lanseze o serie de mituri. Noi credem că acestea sunt cât se poate de simplu de arătat cu degetul, iar în acest sens, vom veni mai jos și cu o serie de argumente pentru a le demonta. 

Dacă aveai până acum dubii în privința fumatului la narghilea, asociind acest proces cu senzațiile de natură halucinogenă, sau cu substanțele nocive pentru organism, regăsite în cantități foarte mari în materiile prime pe baza căreia funcționează, îți recomandăm să ai răbdare până la finalul acestui articol: 

Fumatul de narghilea are efecte halucinogene

În anumite regiuni din Orientul Mijlociu, oamenii obișnuiau în trecut să pună în narghilea nu pastă specială sau tutun uscat cu mirodenii, ci plante în a căror compoziție pot exista substanțe cu efect halucinogen. 

Astfel, vrem să demontăm acest prim mit, susținând că nu “narghileaua” produce aceste stări de alterare a conștiinței, ci materia primă utilizată. Nu recomandăm astfel de experiențe, ci doar fumatul pe bază de tutun sau pastă pentru narghilea, produse cu 0 efecte halucinogene asupra organismului uman.  

Fumatul de narghilea te poate face dependent

În niciun caz nu se poate discuta despre o dependență de ordin fizic, așa cum se întâmplă în cazul consumul îngrijorător de alcool, sau al consumului unor droguri de risc ridicat, precum heroina sau cocaina. 

Într-adevăr, în cazul narghilelei, poate fi vorba despre deprinderea unui anumit obicei (mai ales în cazul în care fumatul de narghilea se realizează din considerente sociale), în lipsa căruia s-ar putea sesiza un anumit disconfort. Însă ar fi același scenariu ca în cazul obișnuinței față de: dulciuri, mâncare de tip fast-food, sucuri etc

Fumatul de narghilea și cantitățile mari de nicotină

Este legătură este un nonsens! Trebuie, însă, precizat faptul că există nicotină în materiile prime destinate fumatului de narghilea, dar mitul conform căruia aceste cantități ating praguri îngrijorătoare este unul pe care nu trebuie să îl crezi. 

Atunci când fumezi narghilea, cantitatea de nicotină ajunsă în organism este de 30 de ori mai mică, decât în cazul scenariului în care fumezi o țigară obișnuită. Iar acest fapt se bazează pe apă, un filtru mult mai eficient al substanțelor nocive pentru sănătatea noastră, comparativ cu polimerul, principalul material utilizat pentru filtrele țigărilor găsite la magazin. 

Fumatul de narghilea lasă în urma multă mizerie 

În cazul în care comanzi online o narghilea din sticlă, întreținerea acesteia este foarte simplu de realizat. De asemenea, orice astfel de produse vine în pachet și cu o scrumieră, montată pe coloana metalică a narghilelei, ce împiedică căderea scrumului produs de cărbuni pe masă sau pardoseală. 

Alege un model de narghilea cu structură de sticlă, alături de alte accesorii ce simplifică întregul proces de fumat: tutun pentru narghilea, muștiucuri, cărbuni, aprinzător samd. O comandă online îți permite sa găsești produsul perfect pentru tine, dar și să primești acasă în cel mai scurt timp posibil. 

Fumatul de narghilea te expune în fața gudronului

Și acest mit este la fel de fals! Tutunul pentru narghilea nu conține gudron, iar acest lucru este simplu de demonstrat: pe ambalajul tutunului pentru narghilea vei găsi inscripția “Gudron: 0.00%”, așadar, caută un produs cu această specificație. Gudronul poate fi, însă, produs în urma arderii tutunului. Iată cum: 

Dacă se produce gudron, gustul resimțit în urma fumatului la narghilea va prezenta note de materie arsă, fie din cauza numărului prea mare de cărbuni, fie din cauza perforării excesive a foliei de aluminiu ce acoperă creuzetul cu tutun. Pentru că vei fi nevoit să schimbi tutunul, șansele ca gudronul produs să afecteze astfel  organismul sunt foarte mici. 

Uită de aceste mituri și bucură-te oricând vrei de aromele unice ale unei narghilele! 

Ultimele articole

Explorați mai mult