3 C
București
AcasăDiverse5 sisteme eficiente de ancorare a mărfurilor

5 sisteme eficiente de ancorare a mărfurilor

Asigurarea încărcăturii este vitală pentru transportul rutier de mărfuri. Ambalarea și fixarea lor în mod corespunzător previne apariția posibilelor accidente, deteriorarea mașinilor și a părții carosabile. 

Potrivit normelor europene, șoferii pot fi sancționați din cauza neasigurării încărcăturii. Conform standardelor, ei trebuie să foloseascăm elemente de fixare flexibile sau alte echipamente specifice tipului de marfă, pentru a respecta toate condițiile de siguranță. Sistemele de ancorare sunt însă diferite, iar transportatorii trebuie să știe ce ar trebui să aleagă, în funcție de nevoile lor. Iată cinci metode diferite de ancorare a mărfurilor.

Chingi de ancorare

Foarte des utilizată pentru fixarea mărfurilor, chinga de ancorare este un mecanism recomandat pentru a stabiliza stivele de produse și containerele. Poate fi folosită și pentru transportul în siguranță al autovehiculelor, dar și pentru stocarea sau depozitarea în condiții optime a bunurilor. 

Chinga de ancorare este confecționată dintr-o țesătură textilă cu fibre sintetice, care îi oferă o rezistență foarte mare și o dilatație mică. În funcție de model, poate integra un sistem cu clichet, care strânge chinga pentru o mai bună fixare a mărfii. Poți cumpăra o chingă de ancorare la preț avantajos, deoarece acest sistem are o arie largă de aplicabilitate. Este simplu de folosit, rezistentă, are o greutate redusă și oferă o ancorare excelentă a mărfurilor.

În cazul în care este necesară fixarea unui obiect mai mare, atunci se folosesc mai multe chingi de ancorare puse paralel, la o distanță egală, pentru a asigura o strânsoare echilibrată pe toată suprafața bunului transportat. Puterea de susținere a unei chingi este inscripționată pe această, fiind astfel foarte ușor de calculat de câte chingi este nevoie pentru fixarea corectă a mărfurilor de o anumită greutate.

Lanțuri de ancorare

Destinate mediului de lucru greu, lanțurile de ancorare sunt concepute pentru a suporta eforturile de întindere și de fixare a bunurilor transportate. Se folosesc în domenii în care sistemele de fixare sunt supuse intemperiilor sau când trebuie să reziste la abraziune. Aceste mecanisme se întâlnesc adesea la transportul trunchiurilor de copaci, al utilajelor grele ori al obiectelor de mari dimensiuni, deoarece previn deteriorarea și deplasarea lor. Principalele avantajele ale lanțurilor de ancorare sunt construcția robustă, rezistența extrem de ridicată și alungirea la tensionare.

Bare pentru fixarea mărfurilor

Pentru a proteja bunurile transportate pot fi utilizate și bare de fixare. Confecționate din oțel, aluminiu sau mixte și tratate împotriva coroziunii, acestea oferă o siguranță sporită. Se folosește și ca despărțitor pentru mărfuri, iar în funcție de model pot avea cleme ori talpă, o capacitate specială de reglare și blocare pe verticală. Barele de fixare sunt foarte rezistente și se folosesc pentru ancorarea mărfurilor fără să permită întinderea sau dilatarea bunurilor în timpul transportului.

Benzi din poliester

Un accesoriu eficient pentru asigurarea încărcăturii, benzile din poliester sunt disponibile într-o gamă largă și se potrivesc în toate domeniile industriale. Se găsesc în mai multe culori și lățimi, pot fi expandabile până la 25% din lungime și se utilizează atât manual cât și integrate în sisteme automate de ambalare. Benzile din poliester pot fi utilizate pe verticală și orizontală, sunt adecvate obiectelor cu greutate mică până la medie și au o capacitate de tensionare ridicată.

Plasă de ancorare

Acest produs este ideal pentru a transporta mărfurile în condiții de siguranță. Plasa de ancorare fixează și securizează perfect marfa, fiind utilă și pentru depozitele în care se dorește ca bunurile să fie urcate sau coborâte fără nici un fel de risc. Plasele sunt realizate din poliester și pot fi utilizate pentru a ancora mărfurile pe un camion, dube, remorci, platforme sau autoutilitare. Cu ajutorul lor, șocurile sunt preluate nu doar de rezistența propriu-zisă a sistemului, ci și de elasticitatea sa.

Asigurarea defectuoasă a încărcăturii atrage după sine deteriorarea bunurilor, generează pierderi companiei de transport și afectează reputația societății și relațiile cu clienții. 

Potrivit studiilor, aproape 25% dintre accidentele rutiere sunt provocate de ancorarea necorespunzătoare a mărfurilor. Utilizarea unor sisteme de fixare eficiente merită timpul și investiția, deoarece astfel pot fi evitate incidentele.

Ultimele articole

Explorați mai mult